17 de desembre, sobre la salut sexual i reproductiva

Així serà La Marató més femenina i jove de 3Cat

La 32a edició de La Marató de 3Cat, aquest diumenge, desplegarà tot el seu potencial per donar llum als problemes de salut sexual i reproductiva, que tenen una especial afectació entre les dones i els joves. 13 presentadors conduiran el programa des de 5 platós territorials, amb la novetat d'un Espai Jove al Fòrum de Barcelona

La Marató arrencarà a les 8.00, a Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio serà el punt de partida de La Marató diumenge, amb una edició especial d'"El suplement" amb Roger Escapa, que començarà a les 8.00 del matí. Seran set hores de ràdio enfocades a la salut sexual i reproductiva, en què es destacaran moltes històries femenines, com la de les actrius Vicky Luengo i Georgina Latre, afectades d'endometriosi. 
 

3 platós territorials per donar llum a la salut sexual i reproductiva

La Marató arrencarà a Televisió de Catalunya a les 9.30, amb 3 platós territorials des d'on es parlarà de salut sexual i reproductiva amb testimonis, experts i connexions en el territori per posar per copsar la participació ciutadana.

Elisenda Carod, de "La tarda de Catalunya Ràdio", i Marina Romero, d'"El matí de Catalunya Ràdio", seran a l'antic complex de la Maternitat de Barcelona, considerat un hospital pioner tant per la seva tasca social com per l'atenció i equipaments. Al llarg del dia, aquest espai funcionarà com a eix vertebrador de la resta de seus i inclourà connexions en directe amb entrevistes, activitats diverses i les actuacions musicals de Júlia Colom i Nil Moliner.

Sara Loscos, del "Tot es mou", serà al far de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú, un dels vint fars que hi ha a la costa catalana, que donarà llum a la jornada solidària. També hi haurà actuacions als fars de Tossa de Mar i Torredembarra.

Des de la Universitat de Lleida s'aprofundirà en el coneixement de la salut sexual i reproductiva. Núria Solé, del "TN comarques", i Marta Carreras, d'"Els matins", conduiran el programa des del campus lleidatà on, a més d'un set per entrevistes i activitats, hi haurà una de les seus telefòniques per rebre els donatius dels espectadors.

 


L'Espai Jove al Fòrum de Barcelona

La novetat més destacada de La Marató d'aquest any serà l'Espai Jove que s'instal·larà al parc del Fòrum de Barcelona, en una emissió en directe entre les 9.30 i les 21.00, especialment adreçada a joves d'entre 15 i 25 anys. Hi participaran testimonis i especialistes que parlaran dels temes de salut sexual i reproductiva que més afecten els joves i un cartell musical de luxe amb els artistes més potents de l'escena musical urbana catalana, com The Tyets, Mushkaa, Figa Flawas, Julieta, Mama Dousha, Lal'ba, Bandes Kóreo, DJ Trapella i DJ Nàtura.

A més de les connexions amb TV3, es podrà seguir tot el que passa a l'Espai Jove a través del canal de Twitch d'EVA, amb més de nou hores de contingut addicional exclusiu.

Al matí, presentaran l'espai Alba Riera i Andrea Gumes, de "La turra", i a la tarda, agafaran el relleu Roger Carandell, de "Que no surti d'aquí", i Xènia Casado, de "Loft", mentre que Carla Rubio, d"Ets un motivat", encapçalarà la transmissió per Twitch.

 

 

Torna el partit de La Marató, amb el format Kings League

La Marató recupera el tradicional partit de futbol i ho fa amb el format de la Kings League, a partir de les 16.00 a l'estadi Cupra Arena, que s'emetrà íntegrament per Esport3 i amb connexions per Twitch. Dos equips mixtos formats per cares conegudes jugaran amb els equips Rayo Barcelona, de Spursito, i Jijantes, de Gerard Romero. Júlia Peguera, del "Tot es mou", seguirà el partit i entrevistarà els protagonistes.

 

 

Tarda i nit de gala, al plató 1 de Sant Joan Despí

A partir de les 17.00, i fins a la descoberta del marcador, més enllà de la mitjanit, La Marató es traslladarà als estudis de Sant Joan Despí, amb uns amfitrions ben especials: Xavi Coral, conductor del "TN migdia", i Helena Garcia Melero, presentadora i codirectora del "Tot es mou". Tots dos seran els encarregats de conduir una gala centrada en l'entreteniment i l'espectacle, que també inclourà, com és habitual, moments de sensibilització i divulgació científica amb testimonis i persones expertes de l'àmbit sanitari. El plató 1 acollirà les actuacions de diversos artistes. A més, l'humor també prendrà un rol important: Elisenda Pineda, amb un monòleg sobre la menopausa, i Jose Corbacho, que parlarà de les disfuncions erèctils, miraran de trencar tabús sobre aquests temes.

 

La Marató també és música

La música tindrà un pes important al llarg del programa, tant en les actuacions en directe, a les diferents seus i al plató, com en les actuacions rodades en localitzacions tan especials com el Parc del Tibidabo, amb Coque Malla i Passenger; el far de Tossa de Mar, amb Joan Dausà, o el far de Torredembarra, amb Clara Peya. Belén Aguilera, Stay Homas, Chanel, els concursants de la segona temporada d'"Eufòria", i Lorena i Las que Faltaband interpretaran temes del disc. També es comptarà amb actuacions d'altres artistes que s'han volgut sumar a La Marató, com Sidonie, Estopa, Júlia Colom o Nil Moliner. A més, La Mercabanda, grup integrat per quatre dones, amenitzarà tota la vetllada de La Marató als estudis de Sant Joan Despí.

Anar al contingut