Acte de lliurament dels ajuts a la recerca sobre malalties cardiovasculars

El proper 25 de novembre la Casa Convalescència de la UAB acollirà l'acte de lliurament dels ajuts que la Fundació La Marató de TV3 atorga als investigadors

El proper 25 de novembre la Casa Convalescència de la UAB acollirà l'acte de lliurament dels ajuts que la Fundació La Marató de TV3 atorga als investigadors dels projectes de recerca sobre malalties cardiovasculars que seran finançats amb els fons recaptats a La Marató del 2007.

Un total de 7 milions d'euros permetran finançar 26 projectes de recerca biomèdica sobre malalties cardiovasculars. Quaranta-sis investigadors principals, procedents de vint-i-un centres de recerca de primera línia de Catalunya, l'Estat Espanyol i Europa, desenvoluparan aquests treballs en un termini de tres anys.






















Els 159 projectes que es van presentar a la convocatòria d'ajuts han estat avaluats per 145 especialistes d'àmbit internacional, que n'han seleccionat els millors en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància, en un procés gestionat per l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques, del Departament de Salut. En el transcurs de l'acte es donaran a conèixer més detalls d'aquest procés.

Dels 26 projectes guardonats, 13 són unitaris i 13 coordinats. Entre els centres premiats, hi destaca l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on es desenvoluparan 5 projectes, 4 dels quals són coordinats i impliquen altres centres de recerca. També rebran finançament 4 investigadors de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

L'acte serà presidit pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Ferrer, per la consellera de Salut, Marina Geli, i pel president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez, que estaran acompanyats per la directora de la Fundació, Carme Basté i pel coordinador de la Comissió Assessora Científica de la Fundació, Dr. Carles Miquel.

El doctor Antoni Bayés de Luna, director honorari del Servei de Cardiologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, hi pronunciarà la conferència "La creativitat en la recerca biomèdica".
Anar al contingut