218.000 joves participen en les 4.200 sessions divulgatives sobre salut mental
218.000 joves participen en les 4.200 sessions divulgatives sobre salut mental

218.000 joves participen en les 4.200 sessions divulgatives sobre salut mental

Sensibilitzar els joves sobre els problemes de salut mental ha estat un dels grans eixos de la campanya que precedirà el programa del 19 de desembre. Segons indiquen els experts, més de la meitat d'aquests trastorns comencen a l'adolescència i s'han agreujat notablement durant la pandèmia. Per això, enguany, aquesta acció de sensibilització adreçada al jovent resulta més necessària que mai, com també ho és l'efecte de normalització, visibilització i desestigmatizació que generarà a l'entorn d'aquests trastorns.

Entre el 18 d'octubre i el 19 de desembre, la Fundació La Marató du a terme 4.195 sessions divulgatives en un total de 1.049 centres educatius de secundària, de batxillerat i cicles formatius, així com a altres entitats socials, educatives i culturals de tot Catalunya. Una campanya en què han participat més de 218.000 joves, que han pogut conèixer de prop els trastorns mentals des de la seva vessant mèdica, humana i social i, paral·lelament, treballar valors essencials per a la societat, com la solidaritat, la cooperació, i l'empatia. Més de 350 professionals de la salut han traslladat aquesta realitat als joves catalans de totes les comarques, en una campanya que s'ha organitzat amb la col·laboració del Departament d'Educació a través dels seus centres de recursos pedagògics.

Durant les sessions, els alumnes han vist un reportatge en què els actors Biel Duran i Mireia Oriol mostren com es conviu amb un trastorn mental. La dramatització està acompanyada de les reflexions de la psiquiatra Montserrat Dolz i la psicòloga clínica Àurea Moreno. El músic Lildami hi posa el punt final amb un tema musical expressament compost per a aquest reportatge.

Després de rebre una sessió divulgativa, i a partir dels coneixements adquirits tant en l'àmbit científic dels trastorns mentals com pel que fa als valors humans que acompanyen La Marató, els joves han pogut participar en el concurs de cartells Pinta La Marató. Un total de 160 centres educatius de 32 comarques de Catalunya han participat en aquesta 23a edició del certamen, amb la presentació de 409 propostes, la més concorreguda en la història del concurs. Les obres es poden visitar en aquesta galeria.

Anar al contingut