La CCMA dóna suport a la treballadora

La delegació del govern espanyol a Madrid aplica la "llei mordassa" a una periodista de Catalunya Ràdio

La CCMA ha expressat el seu suport a la treballadora i manifesta el rebuig davant d'una situació que suposa l'impediment als professionals dels mitjans de l'exercici lliure de la professió

La periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer ha estat objecte de la incoació d'un expedient sancionador per "desobediència a uns agents de l'autoritat" en l'exercici de la seva professió el dia 20 de febrer del 2016, just davant de la seu de l'Audiència Nacional a Madrid, mentre cobria una informació com a enviada especial en el seguiment del "cas Pujol". Es tracta d'un cas de sanció administrativa a un periodista en l'exercici de la seva professió en l'espai públic.

La delegació del govern espanyol a Madrid atribueix a la periodista una "infracció greu de desobediència a l'autoritat", prevista a la nova Llei Orgànica 4/2015 de 30 de març de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a "llei mordassa".

Mercè Alcocer està especialitzada en informació judicial als Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, on treballa des del 1987. També ha estat durant nou anys cap de Premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on va ser responsable de l'organització dels mitjans de comunicació en les dependències judicials. Ella mateixa explica que "els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu".

"Es va impedir als mitjans accedir als advocats i al fiscal, dins i fora de les dependències judicials. En no poder acostar-me per obtenir declaracions, vaig voler accedir-hi per un carrer lateral a l'entrada de l'Audiència, i allà em van demanar la documentació", diu Mercè Alcocer. "En realitat", afegeix, "no sé exactament quina és la desobediència que se m'atribueix".

En base a aquests fets, la CCMA ha expressat el seu suport a la treballadora a l'hora d'exercir els seus drets de defensa. Així mateix, la CCMA manifesta el rebuig davant d'una situació que suposa l'impediment als professionals dels mitjans de comunicació de l'exercici lliure de la professió, entesa com un bé imprescindible per a la salut de la democràcia.

ccma.cat

Anar al contingut