Tres documentals que són notícia

"Barça Dreams", "Joana Biarnés, una entre tots" i "Dead slow ahead"

Aquesta setmana, "Barça Dreams" competeix en la 37 edició del festival internacional Sport Film Festival que se celebra a Palerm, Itàlia. Jordi Llompart dirigeix aquesta producció de Gen Image Media en coproducció amb Entropy Studio, Televisió de Catalunya i Radiotelevisió Espanyola amb el suport de l'ICEC.

"Barça Dreams" és un viatge al llarg de la història del FC Barcelona, un dels clubs de futbol més reconeguts del planeta, lloat pels seus mites i llegendes, com ara el millor futbolista de tots els temps, Leo Messi, el prestigiós entrenador Pep Guardiola o l'home que va revolucionar aquest esport amb una visió innovadora, Johan Cruyff.

La pel·lícula narra el llarg camí cap al reconeixement i l'èxit que el club assoleix amb la generació de Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, tots ells formats a l'extraordinària escola de La Masia. Alhora, descobreix els secrets d'un club de futbol poderós que desperta admiració a tot el món i que està estretament lligat a la identitat catalana, i ha fet realitat el lema "Barça: més que un club".

 

D'altra banda, "Joana Biarnés, una entre tots", el treball dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira va clausurar diumenge 24 de juliol la quarta edició de DocsBarcelona Medellín, el Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona Medellín, a Colòmbia. L'endemà, el dilluns 25 de juliol, es va projectar a l'altra banda de l'oceà, a la secció oficial d'Islantilla Cineforum, el 9è Festival Internacional de Cine Bajo La Luna, a Huelva.

El documental ens introdueix en la vida de la fotògrafa Joana Biarnés, la primera fotoperiodista dona d'Espanya que va triomfar en un món dominat pels homes i va superar els perjudicis de l'època. Es va colar a la  suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanksi, va ser la fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de la Massiel a Eurovisió, Clint Eastwood li va fer un petó als llavis, va ser amiga de Xavier Cugat, de Joan Manuel Serrat, de la duquessa d'Alba, de Fernando Rey, del Cordobés, de Lola Flores, de Salvador Dalí. És una producció de REC Videoproduccions, en coproducció amb Televisió de Catalunya i TVE.

 

Finalment, el Festival internacional de Cine Independent de Mar de Plata (MARFICI) ha seleccionat "Dead slow ahead", de Maure Herce, en la seva XII edició. El documental ha estat programat en la secció Documentals Internacionals. La cinta és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual semblen que siguin simples engranatges. El vaixell de buit pisos d'alçada i set bodegues es converteix en un escenari fantasmal que Maure Herce recorre durant els dos mesos que va durar el rodatge; una visió apocalíptica d'uns treballadors a la deriva per aigües internacionals. El festival se celebrarà del 6 al 13 agost a Mar de Plata, a l'Argentina. És una producció de Nanouk Films, El Viaje Films i Bocalupo Films en coproducció amb Televisió de Catalunya.

 

Anar al contingut