"La propera pell" recull els dos premis Sant Jordi de RNE

61a edició dels premis

El 24 d'abril es farà el lliurament de la 61a edició del Premi Sant Jordi, que atorga RNE de Catalunya. Aquest any, el jurat ha premiat "La propera pell", d'Isa Campo i Isaki Lacuesta, amb el Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola 2016.  Emma Suárez, actriu secundària del film, ha estat guardonada amb el premi a la millor interpretació femenina.  El jurat, presidit per Conchita Casanovas i format per una vintena de periodistes i de crítics dels mitjans de comunicació de Catalunya, va fer públic el veredicte dels guardons el 29 de març.

"La propera pell" està a mig camí entre el drama familiar i el thriller, i centra l'argument en un jove envoltat d'un halo de misteri. El llargmetratge té dos temes troncals: la relació mare-fill i la recerca d'una identitat per part del jove. Gabriel és un adolescent desaparegut, que torna a casa després de vuit anys quan tothom el donava per mort. Té amnèsia dissociativa i no recorda res del seu passat més enllà dels últims anys passats al centre de menors. El jove es reincorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. Emma Suárez interpreta la mare d'aquest jove que ha estat vivint tot aquest temps com a Leo en un centre de menors a França. De mica en mica, la seva mare es pregunta si aquell noi és realment el seu fill. És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió : Isaki Lacuesta i Isa Campo
Producció executiva: Oriol Maymó, Rafael Portela, Isaki Lacuesta i Dan Wechsler
Intèrprets:  Àlex Monner (Gabriel / Leo), Igor Szpakowski (el cosí), Sergi López (l'oncle), Emma Suárez (la mare), Bruno Todeschini (monitor del centre de menors), Greta Fernández i Mikel Iglesias, entre d'altres
Direcció de fotografia: Diego Dussuel
Música: Gerard Gil

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut