Anunciats dos Premis Feroz

"La mort de Lluís XIV" i "Dead slow ahead"

L'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya va fer públics al seu web dos premis Feroz: El premi Feroz especial que ha recaigut en el llargmetratge d'Albert Serra "La mort de Lluís XIV" i el premi Feroz a millor documental per "Dead slow ahead" de Mauro Herce. La resta de premis es donaran a conèixer el 23 de gener.

Albert Serra ja ha rebut uns quants premis per aquest llargmetratge sobre la mort de Lluís XIV. Fa pocs mesos va guanyar el prestigiós premi Jean Vigo de l'acadèmia francesa i Jean-Pierre Léaud, que interpreta el Rei Sol, la Palma d'Or d'Honor a l'últim Festival de Canes. El film també va obtenir el premi a millor pel·lícula internacional al Jerusalem Film Festival, i Jonathan Ricquebourg, el premi a millor director de fotografia en el 8è Festival Internacional de Directors de Fotografia-Ostrava Kamera Oko, que es va celebrar el setembre passat a Praga, República Txeca. "La mort de Lluís XIV" està basada en les memòries de Saint-Simon i el Marquès de Dangeau. Thierry Lounas i el director es van encarregar d'elaborar el guió "d'un home que es prepara per perdre la vida, el dolor i la quotidianitat encara que sigui un rei", comenta Serra. Després de 15 dies postrat al llit de la seva cambra reial de Versalles, Lluís XIV va morir. És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film, Rosa Filmes i Bobi Lux, amb la col·laboració de TVC i ARTE, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

El documental de Mauro Herce ,"Dead slow ahead", és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual sembla que siguin simples engranatges. El vaixell de buit pisos d'alçada i set bodegues es converteix en un escenari fantasmal que Maure Herce recorre durant els dos mesos que va durar el rodatge; una visió apocalíptica d'uns treballadors a la deriva per aigües internacionals. La cinta va guanyar el premi especial del jurat (Cineasti del presente) a Locarno i va aconseguir una menció especial en el festival de Sevilla, tots dos el 2015. És una producció de Nanouk Films i El Viaje Films, en coproducció amb Bocalupo Films i Televisió de Catalunya.

Anar al contingut