33 i els Gaudí

A dues setmanes per als IX Premis Gaudí

El 29 de gener se celebraran els IX Premis Gaudí, els premis de l'Acadèmia del Cinema Català, que Televisió de Catalunya emetrà en directe. Per anar fent boca, el 33 ha escollit una sèrie de pel·lícules i grans documentals que es van podrer veure de dilluns a divendres del 9 a l'11 de gener.

Dilluns 9 de gener s'ha programat "Blancaneu", de Pablo Berger, a les 23.15. Aquesta pel·lícula va guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula en llengua catalana, el de millor direcció artística (Alain Bainée), millor música original (Alfonso de Vilallonga) i millor vestuari (Paco Delgado), l'any 2013. La pel·lícula és una original visió del popular conte dels germans Grimm, ambientada als anys 20 al sud d'Espanya. Blancaneu és Carmen (Macarena García), una bella jove amb una infància turmentada per la seva terrible madrastra, l'Encarna (Maribel Verdú). Fugint del seu passat, la Carmen emprendrà un apassionant viatge acompanyada pels seus nous amics: una "troupe" de nans toreros. És una producció d'Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Productions i Arte France Cinéma amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE, Canal+ i el suport d'Euroimage coproducción i el Centre Nacional de la Cinématographie.

Dimarst 10 de gener, s'emetrà "Món petit", de Marcel Barrena, a les 23.22. El llargdocumental ens presenta Albert Casals, un jove que es mou amb cadira de rodes a causa d'una leucèmia quan tenia només cinc anys. Una circumstància que no li ha impedit fer realitat el seu somni: viatjar per tot el món. I fer-ho a la seva manera. Sense diners, sense companyia i sense equipatge. És una producció d'Umbilical Produccions en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA. "Món petit" va guanyar el Gaudí al millor documental l'any 2014.

Dimecres 11 de gener és el torn del llargmetratge de Manuel Huerga "14 d'abril. Macià contra Companys". Aquesta pel·lícula va guanyar el Gaudí a millor pel·lícula per a televisió l'any 2012. Protagonitzada per Pere Ponce i Fermí Reixach, la cinta és una ficció televisiva, camuflada sota l'aparença d'un documental, presumptament rodat el 1932, però amb els mètodes, l'estil i els mitjans propis del 2010. Gràcies a aquesta llicència temporal, els protagonistes d'un dels episodis cabdals de la Catalunya del segle XX comenten els fets en primera persona, mentre una càmera tafanera ens ajuda a reviure el que va passar a Barcelona entre el 14 i el 17 d'abril de 1931, els tres dies de vigència de la República Catalana. És una coproducció de Minoria Absoluta i Televisió de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut