"Les grans famílies", al Sala 33

"Barcelona, abans que el temps ho esborri"

La pel·lícula de Mireia Ros "Barcelona, abans que el temps ho esborri", basada en el llibre homònim de Javier Baladia, s'emetrà diumenge 8 de maig, a les 22.34, pel canal 33.
 
Aquesta és la segona pel·lícula del cicle "Les grans famílies" que el Sala 33 ha preparat pel mes de maig, un documental en sèpia de l'alta burgesia que va fer la revolució industrial a Catalunya; un passeig per la Barcelona del segle XX a través dels records heretats per un dels seus descendents, Javier Baladia.

Amb la documentació de Javier Baladia i alguna altra, que també pertany a famílies de l'alta societat barcelonina, Mireia Ros aconsegueix un retrat remarcable d'una part de la nostra història, de l'època daurada d'una Barcelona dinàmica i oberta. D'una Barcelona que va atreure intel·lectuals i artistes de tot el món. Mireia Ros aconsegueix, en el que és el seu tercer llargmetratge, atrapar l'espectador amb material d'arxiu, sense que decaigui el ritme ni l'interès. El mateix Baladia n'és protagonista, i, a través de la seva veu en off,  fa de fil conductor de la història de la seva família.
 
A "Barcelona, abans que el temps ho esborri", s'hi troben les grans festes, les muses de pintors com Casas, riques hereves com Isabel Llorach,  les vacances refinades, les vetllades al Liceu, les cases d'estiueig, els casaments, els models sofisticats de les senyores, els barrets de copa dels senyors, l'esport, les relacions amb la "jet set" internacional i les extravagàncies d'una generació privilegiada, amb personatges cultes i refinats i amb d'altres d'espavilats que s'aprofiten de l'estatus heretat. Tot plegat, contingut en fotografies i filmacions de principis del segle XX fins al 1960.
 
La pel·lícula va obtenir el Premi Gaudí al millor documental el 2012. És una producció de Promarfi Futuro 2010, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i el suport de l'ICEC.

Fitxa tècnica i artística:

Direccio: Mireia Ros
Guió: Javier Baladia i Victoria Bermejo
Producció executiva: Marta Figueras
Intèrpret: Javier Baladia
Direcció de fotografia: Julián Elizalde
Música original: Mauricio Villavecchia
Muntatge: Mireia Ros
Veus: Javier Baladia i Miquel Sitjar
Anar al contingut