Dirigit pels periodistes Josep Morell i Jordi Vilar

"Pere Aragonès, el president més jove": un documental íntim i personal

"Pere Aragonès, el president més jove" és un documental que fa un retrat polític i personal del nou president de la Generalitat de Catalunya, el més jove de tota la història de la institució

Pere Aragonès és el 132è president de la Generalitat de Catalunya des del 24 de maig. Nascut a Pineda de Mar fa 38 anys, s'ha convertit en el president més jove de tota la història de la institució catalana. Però, a banda d'això, se'n saben poques coses, de la seva procedència, infantesa, família o de l'origen del seu interès per la política.

"Pere Aragonès, el president més jove", una producció de TV3 produïda per Ottokar, fa un retrat íntim d'Aragonès i de la seva personalitat política. Per fer-lo, inclou entrevistes a periodistes, politòlegs i historiadors que el segueixen des de fa anys. Alguns tenen la seva mateixa edat, poc menys de quaranta anys, i com el president formen part dels anomenats millennials, la primera generació que va néixer amb democràcia.

Els directors, Josep Morell i Jordi Vilar, han tingut accés exclusiu a la rebotiga de la campanya electoral de les eleccions del 14F, retratant mítings de campanya; passejant pel seu poble, Pineda de Mar, i viatjant amb ell al cotxe oficial. També recull imatges exclusives de la nit de les eleccions; de la celebració del triomf dins la seu d'Esquerra Republicana; de la primera investidura fallida; de la segona investidura, realitzada vuitanta-tres dies després; de la seva marxa de la Conselleria d'Economia i de la seva arribada al Palau de la Generalitat.

El documental també repassa com s'ha modificat el panorama polític català els darrers anys amb la implosió política de l'espai convergent, la consolidació d'Esquerra Republicana com a alternativa al poder, la desaparició d'una generació de polítics catalans víctimes del procés i l'aparició de nous lideratges polítics.

"Pere Aragonès, el president més jove" també és el retrat generacional del primer president de la Generalitat que ha estat membre del Club Super3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut