Una autocrítica al món del setè art

Estrena als cinemes de "Competència oficial"

Amb Penélope Cruz, Antonio Banderas i Óscar Martínez com a protagonistes, "Competencia oficial" s'estrena a les sales comercials el 22 de febrer. El film de Mariano Cohn i Gastón Dupart, participat per TV3, és una sàtira àcida sobre el món del cinema i la lluita d'egos.

Gastón Duprat i Mariano Cohn porten la seva nova pel·lícula, "Competencia oficial", als cinemes. La comèdia s'estrenarà a la gran pantalla el 22 de febrer, amb una aposta diferent, la de fer una autocrítica àcida al món del setè art.

Ja fa cinc anys de "The Distinguished Citizen". La pel·lícula de Cohn i Duprat, considerada una de les comèdies més agudes de l'any, es va estrenar al Festival de Cine de Venècia i el seu protagonista, Oscar Martínez, va ser guardonat amb la Cuppa Volpi, premi a millor interpretació masculina. Óscar Martínez repeteix i torna a encapçalar el repartiment a "Competència oficial", juntament amb Penélope Cruz i Antonio Banderas, un trio explosiu que posa en relleu les excentricitats dels actors i els directors de cinema.  

Oscar Martínez interpreta Ivan Torres, una actor de teatre de molt de prestigi

Óscar Martínez interpreta Iván Torres, un actor de teatre de molt de prestigi

Buscant transcendència i prestigi social, Humberto Suárez (José Luis Gómez), el venerable cap d'una corporació farmacèutica que celebra 80 anys, sent que ha de fer alguna cosa per immortalitzar el seu nom. Després de rumiar-hi, decideix comprar els drets d'una novel·la premiada amb el Nobel que ni tan sols ha llegit i fer-ne una pel·lícula. L'equip de rodatge i els actors han de ser dels millors, i per això contracta Lola Cuevas (Penélope Cruz), una coneguda directora de cinema amb mètodes molt extrems, i dos actors de molt de prestigi per fer els papers protagonistes: Félix Rivero (Antonio Banderas), estrella de Hollywood a nivell mundial i símbol sexual, i Iván Torres (Óscar Matínez), actor radical i un dels mestres més grans del teatre. Tots dos són llegendes en el seu camp, però no exactament els millors amics. La guerra d'egos està servida. A través d'una sèrie de proves proposades per la directora Cuevas, cada vegada més estrafolàries, Fèlix i Iván s'enfrontaran no només entre ells, sinó també amb els seus propis llegats.

Felix Rivera, una estrella de Hollywood que protagonitza Antonio Banderas
Félix Rivero, una estrella de Hollywood que protagonitza Antonio Banderas

El guió és d'Andrés Duprat, amb coescriptura dels directors de la pel·lícula. Duprat ha aconseguit multitud de premis pels seus treballs en els films dirigits por Mariano Cohn i Gastón Duprat.

Amb un toc teatral, la trama comença amb les reunions i assajos de la directora de la pel·lícula, Lola (Penélope Cruz), i els dos actors, Félix i Iván (Antonio Banderas i Óscar Martínez), a la seu de la fundació de la corporació farmacèutica. Un simple "Buenas noches", carregat de matisos que s'han de poder palpar -segons la directora-, ens posa en alerta que les coses no seran tan fluides com caldria esperar, al contrari, la sala serà un calvari i un abocador d'egos, per part de tots. La crítica de les situacions que es desenvoluparan posa els actors i directors del setè art davant del mirall i ens convida a una reflexió sobre l'excentricitat del món del cinema, i interpel·la també l'espectador. La comèdia és un retrat insolent en què molts del que treballen en aquest àmbit s'hi sentiran identificats. Completen el repartiment Pilar Castro (Violeta) i Irene Escolar (Diana).

"Competencia oficial", es va preestrenar al Festival de Venècia del 2021 i, a Espanya, al Festival de Sant Sebastià del mateix any. La fotografia és d'Arnau Valls Colomer i és una producció de Mediapro, amb participació de TV3.

Lola Cuevas posen els actors a prova amb mètodes extravagants
Lola Cuevas posa els actors a prova amb mètodes extravagants
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut