A partir del 9 d'octubre

Estrena als cinemes de "Barça Dreams"

El 9 d'octubre arriba a la gran pantalla un llargmetratge documental sobre els 115 anys d'història del FC Barcelona amb "Barça Dreams", en què participen grans estrelles com Leo Messi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué o Xavi Hernández. Jordi Llompart dirigeix aquesta producció de Gen Image Media coproduïda per TVC.

"Barça Dreams" és un viatge al llarg de la història del FC Barcelona, un dels clubs de futbol més reconeguts del planeta, lloat pels seus mites i llegendes, com ara el millor futbolista de tots els temps, Leo Messi, el prestigiós entrenador Pep Guardiola o l'home que va revolucionar aquest esport amb una visió innovadora, Johan Cruyff.

La pel·lícula narra el llarg camí cap al reconeixement i l'èxit que el club assoleix amb la generació de Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, tots ells formats a l'extraordinària escola de La Masia. Alhora, descobreix els secrets d'un club de futbol poderós que desperta admiració a tot el món i que està estretament lligat a la identitat catalana, i ha fet realitat el lema "Barça: més que un club".

És un autèntic viatge emocional cap a l'ànima del club que Joan Gamper, esportista indiscutible, va fundar fa més de cent anys; reviu els somnis i les ambicions d'una llarga llista de futbolistes que han buscat la glòria en un dels clubs de futbol més admirats dels darrers temps.

La pel·lícula no només ens explica els fets més rellevants de la història del FC Barcelona, sinó que incideix en l'evolució del model de futbol total, iniciat per Rinus Michels i Johan Cruyff als anys setanta i que ha culminat la recent generació de grans jugadors formats a La Masia, conquerint les darreres quatre Copes d'Europa en els últims deu anys. Sens dubte, la implementació d'un estil de joc i de nous valors esportius al futbol base, han convertit el FC Barcelona en un dels millors clubs del món i un dels més admirats, que ha conquerit la seva cinquena Champions al juny del 2015.

"Barça Dreams" explica el model d'èxit del Barça, que es nodreix d'una cultura esportiva pròpia i l'empenta de grans futbolistes estrangers que se n'impregnen, recull la gran rivalitat amb el Reial Madrid, amb el  qual manté una vibrant pugna per la supremacia del futbol espanyol i europeu, amb batalles esportives tan apassionants com la que van protagonitzar Pep Guardiola i José Mourinho, i que també explica la forta identificació del club amb la societat catalana, especialment reivindicativa de la seva cultura durant els episodis més obscurs i dramàtics de la història d'Espanya.

La producció de la pel·lícula ha durat gairebé dos anys, en què s'han rodat íntegrament partits de futbol, entrevistes, efectes visuals i animacions 3D. Pels efectes visuals del rodatge, s'ha comptat amb la col·laboració especial de l'artista de bombolles de sabó Pep Bou, amb qui s'han rodat imatges deformades mitjançant bombolles i cortines de sabó, amb les quals s'ha creat una atmosfera visual especial pels fons d'imatge de les entrevistes. La narració se sustenta en les declaracions dels protagonistes i en multitud d'imatges d'arxiu, algunes d'inèdites o bé rescatades de fons documentals.

A les entrevistes, "Barça Dreams" ha comptat, entre d'altres, amb els jugadors Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Lionel Messi i Gerard Piqué, amb els exjugadors Johan Cruyff, Louis Van Gaal, Ronald Koeman, Gary Lineker, Carles Rexach, José Mari Bakero o Eric Abidal, amb l'estrella del bàsquet mundial Pau Gasol, i també amb l'historiador Carles Santacana, així com amb periodistes esportius de gran reputació com Graham Hunter o Ramon Besa.

Amb aquest documental, el director i guionista de la pel·lícula, Jordi Llompart, realitza el seu tercer gran projecte cinematogràfic internacional. Llompart va produir i dirigir el 2005 l'única pel·lícula espanyola rodada en Gran Format IMAX, "Mystery of the Nile", vista per mes de deu milions d'espectadors a tot el món i mereixedora de multitud de premis als Estats Units i a Europa. El 2010 va estrenar la pel·lícula de ficció rodada íntegrament en 3D per a cines IMAX  i convencionals, "Magic Journey to Africa", un bonic conte poètic, guardonat amb diversos premis per la seva innovació tecnològica i pels efectes visuals.

Jordi Llompart també ha produït i dirigit nombrosos documentals per a televisió com la sèrie ‘The vanishing past', ‘Nomads of the human condition', ‘Journey to Arabia' o ‘The end of the big cats'. Abans que cineasta, Llompart va ser, durant tretze anys, director i presentador del telenotícies i d'altres programes informatius a la televisió pública de Catalunya, TV3. Com ell mateix confessa: "'Barça Dreams' ha suposat un gran repte tant per a mi com per a la resta de l'equip, donat què no es tractava de fer una crònica sobre la història del Club, sinó que volíem captar l'ànima que dóna vida als somnis de tots els esportistes i aficionats que viuen els colors del Club, del Barça amb veritable passió."

El documental ja s'està projectant a Mèxic, diversos països de l'Amèrica Central i ha estat contractat en altres països d'Àsia, la Gran Bretanya i 16 sales espanyoles.

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Jordi Llompart
Música: Roger Subirana
Fotografia: Julián Crivelli, Jordi Bransuela
Repartiment: Leo Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Carles Santacana, Emma Gamper, Jaume Descals, Ferran Olivella, Salvador Sadurní, Ramon Besa, Charly Rexach, Johan Cruyff, José Ramón Alexanko, Terry Venables, Gary Lineker, Pau Gasol, Ferran Martínez, José María Bakero, Ronald Koeman, Louis van Gaal, Miko Milany Warshaw, Gus Mahler, Nicolai Peralta, Carles Folguera, Graham Hunter, Jordi Roura, Eric Abidal.

Una producció de Gen Image Media en coproducció amb Entropy Studio, Televisió de Catalunya i Radiotelevisión Española amb el suport de ICEC.

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut