Abel Folk, Marta Ossó, Kiko Ruiz Claverol, Pep Sala, Míriam Iscla i Francesc Cuéllar, durant el rodatge.
Abel Folk, Marta Ossó, Kiko Ruiz Claverol, Pep Sala, Míriam Iscla i Francesc Cuéllar, durant el rodatge.
És una coproducció de TV3

Es roda "Alguns dies d'ahir", amb Abel Folk i Míriam Iscla, a Alella

La població maresmenca d'Alella és escenari aquests dies del rodatge per a la televisió de la pel·lícula "Alguns dies d'ahir", una coproducció de Focus amb TV3. Escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Kiko Ruiz Claverol, el telefilm té com a protagonistes Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar. La banda sonora és del músic Pep Sala.  

Després de dues temporades d'èxit al teatre, on l'han vist més de 10.000 espectadors, "Alguns dies d'ahir" es convertirà en una pel·lícula per a televisió, amb l'adaptació del mateix Jordi Casanovas i la direcció de Kiko Ruiz Claverol. Aquests dies s'està rodant en una masia d'Alella, amb el mateix equip artístic al capdavant, i es preveu que s'estreni a la tardor a TV3.

Amb l'estrena d'aquesta obra a La Villarroel, per primera vegada el dramaturg Jordi Casanovas portava els fets de l'1 d'octubre del 2017 als escenaris, i ara l'ha adaptat al cinema: "A la pel·lícula veurem una família que posa en crisi el seu matrimoni a partir de la separació d'uns amics, però els fets que es produeixen fora de casa seva, socialment i políticament, els entren per la finestra".

L'argument d'"Alguns dies d'ahir" gira entorn d'una família que viu en una població a prop de Barcelona i que veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics del setembre i l'octubre del 2017. El nucli familiar està patint pel progressiu distanciament dels pares. La mare, la Rosa (Míriam Iscla), és una professora d'institut, apartada temporalment de la docència, que durant aquestes setmanes convulses farà un viatge de cura i redempció. El pare, el Jaume (Abel Folk), és un petit empresari força discret que s'acaba involucrant en l'organització local del referèndum. La Laura (Marta Ossó), la filla gran, està a punt d'anar-se'n a viure a Barcelona amb la seva parella, la Carla, però els fets polítics al voltant del referèndum de l'1 d'octubre posen en crisi la seva relació. El Jofre (Francesc Cuéllar), el seu germà, és un jove amb una feina precària que troba en el projecte del referèndum un incentiu vital molt valuós.

El fet que els protagonistes siguin els mateixos actors i actrius de l'obra de teatre ha estat positiu, segons el director Kiko Ruiz Claverol: "Per mi, ha sigut tot avantatges perquè han conviscut molt temps junts, i ja m'he trobat una família feta". L'actor Abel Folk també destacava la preparació per a la pel·lícula: "Fer una cosa que primer hem fet en teatre és tenir molta feina avançada".

La proximitat de les càmeres farà que els espectadors es puguin sentir més identificats amb els personatges: "Jo penso que tots en algun moment vam passar per tots els personatges, tant pels que estaven sense dubtes com pels que en tenien molts", explica l'actriu Míriam Iscla.

El cap del Departament de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, ha posat en relleu la producció d'aquesta pel·lícula i el seu autor, Jordi Casanovas: "És un dramaturg que té la capacitat de disseccionar la societat catalana d'una manera incisiva. Sap posar-nos un mirall al davant i retratar-nos de manera excepcional. L'adaptació a la televisió d'aquesta obra ens permet que arribi al màxim de públic, crear patrimoni audiovisual i fusionar el llenguatge teatral amb el del cinema".

"Alguns dies d'ahir" és una història de maduració i de cura, d'una família que aprèn a trencar-se i a separar-se sense fer-se mal i sense provocar-se traumes. Una família que aprèn a comprendre els pensaments i les postures dels altres a mesura que tot es va crispant més i més fora de casa seva. Una família que fa tot el possible per conversar i per entendre's, perquè en el fons s'estimen i es respecten. Una família que trobarà la manera de perdonar i de curar les ferides produïdes durant tot aquest procés.

La direcció de fotografia és de Rai Lorda, la direcció d'art de Pep Oliver i la direcció de producció de Glòria Casanova i Mònica Tesconi, amb l'ajudant de direcció de l'Albert Sagrera. Irene Preire n'és la cap de producció, i la producció executiva de Televisió de Catalunya és d'Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas. És una coproducció de Focus i Televisió de Catalunya.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut