Les recomanacions dels méteos de 3Cat per estalviar aigua
Les recomanacions dels méteos de 3Cat per estalviar aigua
Les recomanacions dels méteos de 3Cat

D'on no hi ha, que no en ragi: consells per estalviar aigua en preemergència per sequera

Catalunya ha entrat en fase de preemergència per sequera i s'han començat a aplicar les mesures d'estalvi d'aigua decretades per la Generalitat. L'equip de méteos de 3Cat comparteix consells per gastar menys aigua que pots aplicar fàcilment en el teu dia a dia

Les noves mesures de preemergència pretenen allunyar les mesures més restrictives, que caldria adoptar en una eventual fase d'emergència. S'apliquen en 202 municipis abastits per la conca Ter-Llobregat, principalment a Barcelona i rodalies; afecten 5,9 milions de persones, i estableixen que cada habitant pot consumir un màxim de 210 litres d'aigua al dia, 20 menys del límit que hi havia fins ara.   

 

Estalviar aigua és fàcil si saps com

Aquest nou escenari impulsa tots els actors de la societat a prendre consciència de l'ús que fem de l'aigua i a adoptar una cultura de sostenibilitat i de responsabilitat envers el medi ambient. Per ajudar la ciutadania a estalviar aigua i ajustar-se als límits de consum establerts per fer front a la sequera, l'equip de meteorologia de 3Cat comparteix nou recomanacions que tothom pot aplicar a casa seva. Proposen petits canvis que podem posar en pràctica per gastar menys aigua, tot oferint dades d'estalvi d'aigua que suposen una reducció significativa de litres... i de diners.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

D'on no n'hi ha, que no en ragi!

  1. Reutilitza l'aigua de rentar fruita i verdura. Pots fer-la servir per regar les plantes o per al lavabo.  
  2. Renta el cotxe a l'autorentat a pressió i no al túnel de rentat. L'aigua que surt a pressió està barrejada amb aire i això redueix la quantitat d'aigua per rentada fins a 200 litres.  
  3. Prioritza dutxar-te a banyar-te, i recull l'aigua en una galleda mentre s'escalfa. Es calcula que una banyera gasta fins a 250 litres més que una dutxa. L'aigua recollida la pots reutilitzar per al vàter.  
  4. Posa una ampolla al dipòsit per reduir l'aigua de les descàrregues. Estalviaràs aigua, encara que ja facis servir la descàrrega petita.   
  5. Tanca l'aixeta mentre et raspalles les dents. Cada minut rajant gasta fins a 10 litres d'aigua.  
  6. Renta els plats en un gibrell, no sota l'aixeta. Si els fregues junts i no deixes que l'aigua ragi pots estalviar fins a 100 litres d'aigua en 10 minuts.  
  7. Rega les plantes amb l'aigua de cocció de pasta o de verdures (no salada). A més de reaprofitar-la, aportes nutrients a les plantes.  
  8. Incorpora reductors de cabal a les aixetes. És una manera fàcil de disminuir el consum d'aigua.  
  9. Tria electrodomèstics de baix consum d'aigua i programes eficients. Pots estalviar fins a 150 litres d'aigua per rentada. 
ARXIVAT A:
SequeraMedi ambientSostenibilitatCrisi climàtica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut