Ignasi Terraza, Randy Greer i Andrea Motis
Diumenge, a les 11.20, a TV3

"Diumenge, concert": un Nadal a ritme de jazz

El nou programa musical "Diumenge, concert" ofereix "Around the Christmas Tree", una proposta de jazz nadalenc amb Ignasi Terraza, Randy Greer i la participació d'Andrea Motis

Diumenge, a les 11.20, TV3 oferirà el programa "Diumenge, concert" amb una proposta diferent de temes nadalencs tradicionals, d'aquí i de fora, a ritme de jazz. Anirà a càrrec del conegut i prestigiós pianista català Ignasi Terraza, i del vocalista nord-americà Randy Greer, arran de l'aparició del seu disc "Around the Christmas Tree".

El concert, el van enregistrar els equips tècnics de TV3 el 19 de novembre, a l'auditori de l'ONCE, i compta amb la participació de la cantant de jazz i trompetista Andrea Motis, a més dels músics col·laboradors habituals de la banda de jazz de Terraza: Horacio Fumero, contrabaix; Josep Traver, guitarra; Esteve Pi, bateria, i Yonder de Jesús, congas (percussions cubanes).

En aquest treball, hi destaca la compenetració de Terraza i Greer, que ja col·laboren i es coneixen des del 92, quan van començar a tocar junts als Jocs Olímpics, en un programa homenatge a Nat King Cole. Justament la veu del vocalista Randy Greer s'ha comparat moltes vegades pel seu timbre i versatilitat amb la del mític cantant i pianista nord-americà.

No és la primera vegada que el mestre Terraza abraça el repertori de Nadal amb temes propis, estàndards o bé referències a les cançons tradicionals catalanes i d'arreu del món. Ja ho va fer, per exemple, amb el disc "El 25 de desembre, swing, swing, swing", juntament amb el Cor Vivaldi, una practica que esdevé una autèntica tradició dins l'univers i el repertori de jazz.

L'expert i crític de jazz Pere Pons comenta: "Destaca la capacitat com a compositor d'Ignasi Terraza de crear un repertori d'autoria pròpia en el camp de les nadales que soni original a l'hora que familiar i en les escollides i gens suades versions que inclou, vestir-les d'una dignitat i una frescor que ens les fa sentir renovades; mantenir la fidelitat i la complicitat amb una veu i un artista únics com Randy Greer, a qui voldríem escoltar més sovint en tota mena de registres".

Durant el programa, a més de gaudir d'un repertori excepcional i amè per a aquestes festes, conversarem breument amb els músics que el protagonitzen: Ignasi Terraza, Randy Greer i Andrea Motis.

"Diumenge, concert" és la nova proposta musical de TV3, dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, que compta amb la col·laboració dels principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes.

Anar al contingut