Vinagreta d'endívies escalivades
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 8 endívies de mida mitjana
- 200 cc d'oli d'oliva verge
- 50 cc de vinagre CABERNET SAUVIGNON AGREDOLÇ
- unes fulles d'estragó fresc
- ALTRES INGREDIENTS:
- sal, pebre negre
PREPARACIÓ
1. Disposem les endívies en una plata per anar al forn i les fiquem dins el forn a 200 graus fins que estiguin ben toves.
2. Les deixem refredar i les premem ben fort per tal de treure'n l'excés d'aigua de cocció, que generalment és amargant.
3. Les tallem en tires d'uns 2 mm d'ample i les posem en un cassó amb tots els ingredients, més una cullerada de mel.
4. Un cop tots els sabors estiguin ben amalgamats, ho deixem refredar, ho passem a un recipient hermètic i ho guardem a la nevera.
Aquesta semiconserva tan senzilla la podem utilitzar com a guarniment en tot tipus d'amanides, per acompanyar un peix a la planxa, com a base en un entrepà vegetal, etc.
2. Les deixem refredar i les premem ben fort per tal de treure'n l'excés d'aigua de cocció, que generalment és amargant.
3. Les tallem en tires d'uns 2 mm d'ample i les posem en un cassó amb tots els ingredients, més una cullerada de mel.
4. Un cop tots els sabors estiguin ben amalgamats, ho deixem refredar, ho passem a un recipient hermètic i ho guardem a la nevera.
Aquesta semiconserva tan senzilla la podem utilitzar com a guarniment en tot tipus d'amanides, per acompanyar un peix a la planxa, com a base en un entrepà vegetal, etc.