Vinagreta d'endívies escalivades

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 8 endívies de mida mitjana
  • 200 cc d'oli d'oliva verge
  • 50 cc de vinagre CABERNET SAUVIGNON AGREDOLÇ
  • unes fulles d'estragó fresc
  • ALTRES INGREDIENTS:
  • sal, pebre negre

PREPARACIÓ

1. Disposem les endívies en una plata per anar al forn i les fiquem dins el forn a 200 graus fins que estiguin ben toves.
2. Les deixem refredar i les premem ben fort per tal de treure'n l'excés d'aigua de cocció, que generalment és amargant.
3. Les tallem en tires d'uns 2 mm d'ample i les posem en un cassó amb tots els ingredients, més una cullerada de mel.
4. Un cop tots els sabors estiguin ben amalgamats, ho deixem refredar, ho passem a un recipient hermètic i ho guardem a la nevera.

Aquesta semiconserva tan senzilla la podem utilitzar com a guarniment en tot tipus d'amanides, per acompanyar un peix a la planxa, com a base en un entrepà vegetal, etc.
Anar al contingut