Tonyina amb olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rabasseda, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 talls grossos de tonyina
- 2 cebes
- 1/4 de kg d'olives verdes sense pinyol
- 1/4 de l de vi blanc
- 1 tassa d'oli d'oliva
- sal i pebre
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu i enfarineu la tonyina.
Després daureu-la en una paella amb l'oli ben calent. Heu de tenir en compte que ha de quedar una mica crua. Reserveu-la i deixeu reposar l'oli perquè la farina es dipositi a sota. Amb aquest mateix oli, sofregiu-hi la ceba (tallada a juliana) ben a poc a poc. Saleu-la. Mentrestant, en un cassó a part amb aigua bullint, escaldeu-hi les olives per treure'ls la fortor. Quan l'aigua torni a arrencar el bull, ja podreu treure les olives i reservar-les. Tot seguit, afegiu a la ceba el vi blanc, i quan comenci a arrencar el bull, incorporeu-hi la tonyina i les olives. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts, deixeu-ho reposar i serviu-ho.
Després daureu-la en una paella amb l'oli ben calent. Heu de tenir en compte que ha de quedar una mica crua. Reserveu-la i deixeu reposar l'oli perquè la farina es dipositi a sota. Amb aquest mateix oli, sofregiu-hi la ceba (tallada a juliana) ben a poc a poc. Saleu-la. Mentrestant, en un cassó a part amb aigua bullint, escaldeu-hi les olives per treure'ls la fortor. Quan l'aigua torni a arrencar el bull, ja podreu treure les olives i reservar-les. Tot seguit, afegiu a la ceba el vi blanc, i quan comenci a arrencar el bull, incorporeu-hi la tonyina i les olives. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts, deixeu-ho reposar i serviu-ho.