Tàrtar de tonyina macerada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Abellan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Comerç 24, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg de tonyina
- 5 fulles d'alga nori seca
- 200 g de salsa de soja
- 1 copa de vinagre d'arròs
- 1 cullerada d'oli de sèsam
- 1 culleradeta de gingebre ratllat
- 1 cullerada de suc de llima
- Per guarnir:
- germinat de "shiso"
- cibulet
- ceba tendra xinesa
- ous de truita
PREPARACIÓ
Per fer el tàrtar de tonyina, poseu en un bol el vinagre d'arròs, l'oli de sèsam, el suc de llima, la salsa de soja i el gingebre i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Seguidament, afegiu-hi la tonyina tallada a dauets, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar durant 5 minuts.
A continuació, poseu les fulles d'alga nori a la thermomix i tritureu-les.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar de tonyina, poseu-hi a sobre l'alga nori triturada, els ous de truita, el cibulet picat, la ceba tendra picada, desemmotlleu-ho i guarniu-ho pel voltant amb el germinat de "shiso".
Seguidament, afegiu-hi la tonyina tallada a dauets, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar durant 5 minuts.
A continuació, poseu les fulles d'alga nori a la thermomix i tritureu-les.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar de tonyina, poseu-hi a sobre l'alga nori triturada, els ous de truita, el cibulet picat, la ceba tendra picada, desemmotlleu-ho i guarniu-ho pel voltant amb el germinat de "shiso".