Suquet d'anguiles amb mongetes seques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de can Serra, Empuriabrava (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 1 kg d'anguiles
- 6 grans d'all
- 20 ametlles
- 1 culleradeta de safrà
- 1 cullerada de pebre vermell
- 2 fulles de llorer
- 1/2 l d'aigua
- 2 tomàquets
- 1/2 kg de mongetes seques cuites
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, poseu-hi els alls laminats, el pebre vermell i el tomàquet, i sofregiu-ho durant un parell de minuts.
A continuació, afegiu-hi les anguiles tallades a trossos, la sal, el pebre, el vi blanc i el llorer, i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, dos alls i el safrà, i tritureu-ho tot.
Tot seguit, afegiu a la cassola la picada i l'aigua, i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi les mongetes, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podeu emplatar-ho.
A continuació, afegiu-hi les anguiles tallades a trossos, la sal, el pebre, el vi blanc i el llorer, i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, dos alls i el safrà, i tritureu-ho tot.
Tot seguit, afegiu a la cassola la picada i l'aigua, i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi les mongetes, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podeu emplatar-ho.