Sopa freda d'alvocat amb còctel de marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bàrbara Casanovas i Adrià Ruscalleda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar
INGREDIENTS
- 2 alvocats
- 1 got d'aigua mineral
- 1 xarrupet de tequila
- 1/2 suc de llimona
- 2 cullerades de crema de llet
- sal
- pebre
- 8 gambes
- 8 cloïsses
- 1 tomàquet
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 1 cullerada de coriandre
- 1/2 cullerada de julivert
- 1/2 suc de llimona
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les gambes en un cassó amb aigua salada.
Tot seguit, incorporeu-hi les cloïsses i retireu-les del cassó un cop s'hagin obert. Després, traieu la carn de la closca i peleu les gambes. Per fer la crema d'alvocat, poseu l'alvocat en un pot per triturar. Incorporeu-hi la crema de llet, el suc de llimona, el tequila i l'aigua. Tritureu-ho tot amb un "túrmix" i salpebreu-ho. Deixeu refredar la crema d'alvocat a la nevera. Per fer el còctel de marisc, poseu oli, ceba tallada en rodanxes, pebrot picat, tomàquet escaldat, pelat i picat, les gambes pelades i les cloïsses en un bol i barregeu-ho tot. I ja per acabar, emplateu la crema d'alvocat i poseu el còctel de marisc a sobre. Decoreu-ho amb les fulles de coriandre i els ous de truita.
Tot seguit, incorporeu-hi les cloïsses i retireu-les del cassó un cop s'hagin obert. Després, traieu la carn de la closca i peleu les gambes. Per fer la crema d'alvocat, poseu l'alvocat en un pot per triturar. Incorporeu-hi la crema de llet, el suc de llimona, el tequila i l'aigua. Tritureu-ho tot amb un "túrmix" i salpebreu-ho. Deixeu refredar la crema d'alvocat a la nevera. Per fer el còctel de marisc, poseu oli, ceba tallada en rodanxes, pebrot picat, tomàquet escaldat, pelat i picat, les gambes pelades i les cloïsses en un bol i barregeu-ho tot. I ja per acabar, emplateu la crema d'alvocat i poseu el còctel de marisc a sobre. Decoreu-ho amb les fulles de coriandre i els ous de truita.