Sípia amb pèsols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal de la Plaça
INGREDIENTS
- 1/2 kg de sípia
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 300 g de pèsols desgranats
- 1 ceba grossa
- 1 copa de brandi
- 1 got de vi blanc
- 1/2 l de fumet de peix Per a la picada:
- ametlles
- 2 alls
- avellanes
- julivert
- 1 llesca de pa fregit
PREPARACIÓ
En primer lloc, talleu la sípia a trossos i saleu-la. Tot seguit, poseu a escalfar l'oli d'oliva en una cassola, i quan estigui calent, comenceu a daurar-hi la sípia fins que quedi ben rossa. Abaixeu el foc i enrossiu la ceba picada, juntament amb la sípia. Un cop la ceba estigui daurada, tireu-hi la copa de brandi i el got de vi blanc, i deixeu-ho reduir. Mentrestant, aprofiteu per fer una picada amb 2 alls, ametlles, avellanes, julivert i una llesca de pa fregit, i diluïu-la amb una mica d'oli d'oliva. Aboqueu el fumet de peix a la cassola i deixeu-ho coure 20 minuts. Passat aquest temps, incorporeu-hi la picada. Salpebreu-ho, i quan torni a arrencar el bull, tireu-hi els pèsols. Deixeu-ho 5 minuts més al foc i ja podeu servir-ho.