Rotllets de peix i arròs
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a dues persones:
- 460 g d'arròs de gra curt
- 750 ml d'aigua envasada
- 5 cullerades de vinagre d'arròs
- 1 culleradeta de mirin (vi d'arròs)
- 3 cullerades de sucre
- 2 cullerades de sal
- 4 fulles de nori negre
- 1 tall de 300 g de llom de tonyina
- 1 culleradeta de llavors de sèsam
- wasabi (pasta de rave japonès picant)
- sala de soja
- 1 carbassó
- 5 brots d'all tendre
PREPARACIÓ
1. Renteu l'arròs a sota de l'aixeta fins que l'aigua surti transparent. Deixeu-lo escórrer fins que sigui ben sec.
2. Feu-lo arrencar el bull en fred amb l'aigua, i deixeu-lo coure 5 minuts a foc lent. Abaixeu el foc, tapeu-lo i deixeu que es cogui 10-12 minuts més. És important coure'l tapat perquè no s'evapori l'aigua i que les proporcions d'aigua i arròs siguin exactes.
3. Poseu en un cassó la resta d'ingredients a foc suau fins que es desfacin.
4. Un cop l'arròs sigui cuit, poseu-lo en una safata, millor si és de fusta perquè és porosa, i aneu escampant l'arròs amb una espàtula i hi afegiu el contingut del cassó molt lentament. Deixeu que l'arròs ho xucli tot mentre es refreda.
5. Talleu el carbassó pel mig longitudinalment. Traieu-ne la polpa blanca del mig i talleu-lo a tires de la mateixa mida que les fulles de nori. Poseu-lo en una safata i coeu-lo al vapor al microones 4 minuts a 600 watts. Feu el mateix amb els brots d'all tendre. Deixeu-ho refredar.
6. Talleu la tonyina a tires de la mateixa llargada que les fulles de nori.
7. Esteneu l'estoreta de bambú i poseu-hi les fulles de nori amb la part lluenta cap per avall.
8. Feu-hi una capa fina d'arròs, poseu-hi un tira de tonyina, unes llavors de sèsam, un tira de carbassó, un brot d'all tendre i tapeu-ho amb una mica més d'arròs. Enrotlleu l'estoreta fent prou pressió suficient perquè el sushi quedi ben compactat.
9. Deixeu-ho reposar 1 minut.
10. Traieu l'estoreta i talleu el cilindre a timbals d'uns 2 cm d'alçada.
11. La manera tradicional de menjar-lo és sucant-lo amb una mica de wasabi desfet a la salsa de soja.
2. Feu-lo arrencar el bull en fred amb l'aigua, i deixeu-lo coure 5 minuts a foc lent. Abaixeu el foc, tapeu-lo i deixeu que es cogui 10-12 minuts més. És important coure'l tapat perquè no s'evapori l'aigua i que les proporcions d'aigua i arròs siguin exactes.
3. Poseu en un cassó la resta d'ingredients a foc suau fins que es desfacin.
4. Un cop l'arròs sigui cuit, poseu-lo en una safata, millor si és de fusta perquè és porosa, i aneu escampant l'arròs amb una espàtula i hi afegiu el contingut del cassó molt lentament. Deixeu que l'arròs ho xucli tot mentre es refreda.
5. Talleu el carbassó pel mig longitudinalment. Traieu-ne la polpa blanca del mig i talleu-lo a tires de la mateixa mida que les fulles de nori. Poseu-lo en una safata i coeu-lo al vapor al microones 4 minuts a 600 watts. Feu el mateix amb els brots d'all tendre. Deixeu-ho refredar.
6. Talleu la tonyina a tires de la mateixa llargada que les fulles de nori.
7. Esteneu l'estoreta de bambú i poseu-hi les fulles de nori amb la part lluenta cap per avall.
8. Feu-hi una capa fina d'arròs, poseu-hi un tira de tonyina, unes llavors de sèsam, un tira de carbassó, un brot d'all tendre i tapeu-ho amb una mica més d'arròs. Enrotlleu l'estoreta fent prou pressió suficient perquè el sushi quedi ben compactat.
9. Deixeu-ho reposar 1 minut.
10. Traieu l'estoreta i talleu el cilindre a timbals d'uns 2 cm d'alçada.
11. La manera tradicional de menjar-lo és sucant-lo amb una mica de wasabi desfet a la salsa de soja.