Rap de costa amb marinera i pomes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Latorre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
INGREDIENTS
- 1,5 kg de rap
- 1 poma àcida
- 1 poma "granny smith"
- 1 llimona
- mantega
- 1 canó de vainilla
- oli d'oliva verge
- sal
PREPARACIÓ
Per fer la marinera, poseu oli, ceba picada i tomàquet sense pell, sense llavors i triturat en una paella.
Per fer l'almívar, bulliu en un cassó l'aigua i el sucre durant 4 minuts. A continuació, talleu la poma en rodanxes molt fines, banyeu-les a l'almívar i col·loqueu-les en una safata pel forn sobre un paper sulfuritzat. Coeu-les durant 45 minuts a 60 graus. Doneu la volta a les làmines de poma i coeu-les durant 45 minuts més a la mateixa temperatura. Tot seguit, poseu oli en una paella i marqueu les rodanxes de rap. Després, foneu mantega en una altra paella i fregiu-hi els dauets de poma amb un canó de vainilla. I ja per acabar, poseu la poma fregida al fons del plat, el rap a sobre i regueu-ho amb la marinera. Poseu una mica de poma crua amb unes gotetes de suc de llimona per sobre i decoreu-ho amb el cruixent de poma.
Per fer l'almívar, bulliu en un cassó l'aigua i el sucre durant 4 minuts. A continuació, talleu la poma en rodanxes molt fines, banyeu-les a l'almívar i col·loqueu-les en una safata pel forn sobre un paper sulfuritzat. Coeu-les durant 45 minuts a 60 graus. Doneu la volta a les làmines de poma i coeu-les durant 45 minuts més a la mateixa temperatura. Tot seguit, poseu oli en una paella i marqueu les rodanxes de rap. Després, foneu mantega en una altra paella i fregiu-hi els dauets de poma amb un canó de vainilla. I ja per acabar, poseu la poma fregida al fons del plat, el rap a sobre i regueu-ho amb la marinera. Poseu una mica de poma crua amb unes gotetes de suc de llimona per sobre i decoreu-ho amb el cruixent de poma.