Quiche lorraine de formatge i pernil dolç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Alegret
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Alegret, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 200 g de pasta brisa salada
  • 1/2 l de nata líquida
  • 6 ous
  • sal
  • pebre
  • 100 g de pernil dolç
  • 100 g de formatge
  • 50 g de formatge ratllat

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema, poseu els ous en un bol i bateu-los una mica.
  2. Després afegiu-hi la crema de llet, la sal i el pebre, i torneu-ho a batre. Deixeu-ho reposar uns minuts.
  3. Mentrestant, folreu el motlle amb la pasta brisa, que prèviament haureu estirat i enfarinat per evitar que s'enganxi.
  4. Retalleu la pasta que sobresurti del motlle.
  5. Tot seguit, afegiu-hi el formatge i el pernil tallat a trossets, i la crema.
  6. A continuació, cobriu-ho tot amb formatge ratllat i deixeu-ho coure al forn a 180 o 190 graus durants uns 45 minuts.
  7. Quan la cassoleta s'hagi refredat, desemmotlleu-la i ja podreu emplatar-la.
Anar al contingut