Ploma de porc amb ceba tendra i taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xesco Mas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
  • Informació nutricional
    -Obre

    La barreja de suc de taronja i mantega potencia l'absorció de vitamina A que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800 g de ploma de porc (en una peça)
  • 4 fulles de sàlvia
  • 2 g de pebre negre i sal
  • oli d'oliva
  • 4 cebes tendres
  • Per a la salsa de taronja:
  • 1 taronja
  • 1 c/s de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, marqueu la peça de la ploma, al punt de sal i pebre, en una paella amb una mica d'oli i amb unes quantes fulles de sàlvia, procurant que per dins quedi rosada. Quan estigui dauradeta per fora, reserveu la paella amb el suc que ha quedat, i deixeu reposar la ploma durant 15 minuts embolicada amb paper d'alumini a 50ºC, o en un lloc calent de la cuina perquè es coagulin els sucs de la carn .

A continuació, peleu les cebes tendres, talleu-les per la meitat, longitudinalment, i marqueu-les lleugerament a la paella amb l'oli de coure el porc.

Mentrestant, peleu la taronja, talleu-ne uns quatre grills per plat, amb l'ajuda d'un ganivet, i en la paella amb les cebes, marqueu els grills de taronja. Seguidament, retireu els grills i les cebes, amb la resta de la taronja feu un suc, prement-la amb les mans, escalfeu-lo en la mateixa paella i lligueu-lo amb una mica de mantega fins que us quedi una salsa fina.

Finalment, filetegeu els talls de la ploma de porc.

I ja per acabar, serviu els filets de ploma acompanyats dels grills de taronja i d'una ceba tendra per plat i acompanyeu-ho amb la salsa de taronja.
Anar al contingut