Ploma de porc amb ceba tendra i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xesco Mas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
- Informació nutricional -Obre
La barreja de suc de taronja i mantega potencia l'absorció de vitamina A que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de ploma de porc (en una peça)
- 4 fulles de sàlvia
- 2 g de pebre negre i sal
- oli d'oliva
- 4 cebes tendres
- Per a la salsa de taronja:
- 1 taronja
- 1 c/s de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, marqueu la peça de la ploma, al punt de sal i pebre, en una paella amb una mica d'oli i amb unes quantes fulles de sàlvia, procurant que per dins quedi rosada. Quan estigui dauradeta per fora, reserveu la paella amb el suc que ha quedat, i deixeu reposar la ploma durant 15 minuts embolicada amb paper d'alumini a 50ºC, o en un lloc calent de la cuina perquè es coagulin els sucs de la carn .
A continuació, peleu les cebes tendres, talleu-les per la meitat, longitudinalment, i marqueu-les lleugerament a la paella amb l'oli de coure el porc.
Mentrestant, peleu la taronja, talleu-ne uns quatre grills per plat, amb l'ajuda d'un ganivet, i en la paella amb les cebes, marqueu els grills de taronja. Seguidament, retireu els grills i les cebes, amb la resta de la taronja feu un suc, prement-la amb les mans, escalfeu-lo en la mateixa paella i lligueu-lo amb una mica de mantega fins que us quedi una salsa fina.
Finalment, filetegeu els talls de la ploma de porc.
I ja per acabar, serviu els filets de ploma acompanyats dels grills de taronja i d'una ceba tendra per plat i acompanyeu-ho amb la salsa de taronja.
A continuació, peleu les cebes tendres, talleu-les per la meitat, longitudinalment, i marqueu-les lleugerament a la paella amb l'oli de coure el porc.
Mentrestant, peleu la taronja, talleu-ne uns quatre grills per plat, amb l'ajuda d'un ganivet, i en la paella amb les cebes, marqueu els grills de taronja. Seguidament, retireu els grills i les cebes, amb la resta de la taronja feu un suc, prement-la amb les mans, escalfeu-lo en la mateixa paella i lligueu-lo amb una mica de mantega fins que us quedi una salsa fina.
Finalment, filetegeu els talls de la ploma de porc.
I ja per acabar, serviu els filets de ploma acompanyats dels grills de taronja i d'una ceba tendra per plat i acompanyeu-ho amb la salsa de taronja.