Pizza d'or comestible amb flors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fabián Martín
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fabián Barcelona, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de farina
- 20 g de llevat
- 1/2 l d'aigua
- 20 g de sal
- 40 cl d'oli d'oliva
- 1 bola de massa de 200 g
- salsa de tomàquet
- pernil dolç
- formatge
- 3 làmines d'or comestible
- 3 flors (pensaments)
- 30 g de mesclum
- 20 g de formatge parmesà
- mozzarella
- oli
PREPARACIÓ
Per fer la massa, poseu en un bol la farina i el llevat i remeneu-ho bé amb les mans.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts.
Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb un corró. Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la salsa de tomàquet i el formatge i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 250 graus.
Finalment, afegiu-hi el pernil dolç tallat a tires i torneu-la a posar al forn 10 minuts més a 250 graus.
I ja per acabar, emplateu la pizza i poseu-hi a sobre el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el parmesà ratllat, les flors, les làmines d'or i un bon raig d'oli d'oliva.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts.
Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb un corró. Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la salsa de tomàquet i el formatge i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 250 graus.
Finalment, afegiu-hi el pernil dolç tallat a tires i torneu-la a posar al forn 10 minuts més a 250 graus.
I ja per acabar, emplateu la pizza i poseu-hi a sobre el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el parmesà ratllat, les flors, les làmines d'or i un bon raig d'oli d'oliva.