Peus de porc farcits amb salsa de vi ranci

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teresa Olivella
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cata 1.81, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc cuits
  • 16 figues seques
  • 1/4 kg de nous
  • 1 l de vi ranci
  • sal
  • pebre
  • 2 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

  1. Per començar, escalfeu el vi ranci en un cassó.
  2. Tot seguit, afegiu-hi les figues seques sense cua i deixeu-ho que cogui uns 10 minuts.
  3. A continuació, salpebreu els peus de porc bullits i desossats i farciu-los amb les figues i les nous.
  4. Després, emboliqueu els peus de porc, un a un, en paper film, procurant que quedin ben apretats, i deixeu-los reposar a la nevera durant 24 hores.
  5. Per fer la salsa, poseu el vi en un cassó, afegiu-hi una mica de sucre i deixeu-ho reduir fins que quedi ben espès.
  6. Mentrestant, desemboliqueu els peus de porc i talleu-los en rodanxes d'uns dos o tres centímetres de gruix.
  7. Després, feu-los a foc lent en una paella amb oli, procurant que no es cremin les figues.
  8. I ja per acabar, col·loqueu els peus de porc al mig del plat i cobriu-los amb la salsa.
  9. Podeu acompanyar el plat amb una mica de gelat de mel.
Anar al contingut