Peus de porc amb sípia i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jeroni Castell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Moles
INGREDIENTS
- 8 peus de porc bullits
- 5 alls
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- grans de pebre
- 4 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- sal
- oli d'oliva
- 2 l d'aigua
- Per a la picada:
- 2 llesques de pa fregit
- 3 alls
- 15 ametlles torrades
- julivert
- Per a les carxofes confitades:
- 8 carxofes
- 3 alls
- grans de pebre
- 2 fulles de llorer
- 1/2 l d'oli d'oliva
- Per a la broqueta:
- 8 escamarlans
- 4 sípies de la punxa
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant, amb els grans d'all, les fulles de llorer i els grans de pebre confiteu els cors de carxofa tallats a làmines a foc suau durant 3 o 4 hores.
Per fer la picada, poseu en un bol les llesques de pa fregit, les ametlles, els alls i el julivert i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les cebes, les pastanages, els tomàquets i els grans d'all. Quan estigui tot ben daurat, afegiu-hi l'aigua, la fulla de llorer, els grans de pebre, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora. Seguidament, coleu el brou, poseu-lo en un altre cassó juntament amb els peus de porc desossats i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més. Tot seguit, poseu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les sípies i les cues dels escamarlans pelades. Quan estiguin ben dauradetes feu-ne una broqueta.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc, poseu-hi la broqueta a sobre i les carxofes confitades al voltant.
Per fer la picada, poseu en un bol les llesques de pa fregit, les ametlles, els alls i el julivert i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les cebes, les pastanages, els tomàquets i els grans d'all. Quan estigui tot ben daurat, afegiu-hi l'aigua, la fulla de llorer, els grans de pebre, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una hora. Seguidament, coleu el brou, poseu-lo en un altre cassó juntament amb els peus de porc desossats i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més. Tot seguit, poseu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les sípies i les cues dels escamarlans pelades. Quan estiguin ben dauradetes feu-ne una broqueta.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc, poseu-hi la broqueta a sobre i les carxofes confitades al voltant.