Petxines de pelegrí amb la seva crema
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 1/2 l d'aigua
- 24 cors de petxines de pelegrí
- 100 g de fonoll
- 1 got de vi blanc
- 1 polsim de matafaluga
- 1 gra d'anís estrellat
- 20 g de fetge gras
- 1 tasseta de crema de llet
- 50 g de mantega
- 30 g de caviar de la Vall d'Aran
- 30 g de paprika
- 30 g de cerfull
PREPARACIÓ
Per fer la crema, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi el vi, la matafaluga, l'anís estrellat, el fonoll, el cerfull i 4 petxines i infusioneu-ho.
Quan les petxines estiguin cuites, retireu-les i reserveu-les. Després, afegiu la crema de llet a la infusió.
A continació, tritureu amb la Thermomix les 4 petxines, la sal, el pebre, el fetge gras i la infusió. Seguidament coleu-ho i conserveu-ho calent.
Tot seguit, salpebreu la resta de petxines, poseu-hi una mica de paprika a sobre i salteu-les en una paella amb mantega i una mica d'oli.
I ja per acabar, feu una base de crema al plat, a sobre poseu-hi les petxines i guarniu-les amb el caviar.
Quan les petxines estiguin cuites, retireu-les i reserveu-les. Després, afegiu la crema de llet a la infusió.
A continació, tritureu amb la Thermomix les 4 petxines, la sal, el pebre, el fetge gras i la infusió. Seguidament coleu-ho i conserveu-ho calent.
Tot seguit, salpebreu la resta de petxines, poseu-hi una mica de paprika a sobre i salteu-les en una paella amb mantega i una mica d'oli.
I ja per acabar, feu una base de crema al plat, a sobre poseu-hi les petxines i guarniu-les amb el caviar.