Pastís de carbassó

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El carbassó és dels vegetals més baix en calories i aporta gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 làmines de pasta brisa  

    8 gambots frescos  

    4 cebes tendres mitjanes 

    2 carabassons petits (350 g) 

    1 remolatxa cuita (Placement) 

    1 culleradeta de comí en llavors 

    1 culleradeta de curri 

    Mantega 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Estenem 4 làmines de pasta brisa sobre el marbre de la cuina. 
  2. Untem motllos individuals (11 cm) amb mantega freda. Amb un bol amb un diàmetre una mica més gran que els motllos, fem els talls de la pasta brisa.  
  3. Posem els cercles de brisa retallats a cada motllo. 
  4. Tallem 4 fulls de paper sulfurat de la mateixa mida que la base del motllo i tapem la brisa.  
  5. Omplim la base dels motllos amb mongeta seca o algun altre llegum per fer de pes.  
  6. Enfornem la brisa 20' a 180º. 
  7. Comencem el farciment: posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Tallem per la meitat quatre cebes tendres mitjanes netes i les tallem en rodelles fines. Posem la ceba tallada a la paella i fem que suï a foc baix uns 15 minuts.  
  8. Si han passat els 20, traiem la brisa del forn. 
  9. Si han passat els 15 minuts, afegim a la paella de la ceba una remolatxa cuita ratllada.  
  10. En un morter piquem 1 culleradeta de comí en gra i l'afegim a la paella. Hi posem una mica de sal.  
  11. Pelem i desbudellem 8 gambots. 
  12. Laminem molt finament amb mandolina o ganivet 2 carabassons petits ja nets. Posem els carabassons i els gambots en un mateix bol i hi afegim una culleradeta de curri, sal i oli OVE. Marinem bé carabassons i gambots.  
  13. Posem als motllos amb brisa les cebes suades amb remolatxa i els carabassons i gambots marinats. Hi afegim pebre negre. 
  14. Enfornem els 4 pastissos 8 minuts a 180º.  
  15. Passat aquest temps, traiem els pastissos del forn i deixem que es temperin. Quan ja no cremin, els desemmotllem. 
Anar al contingut