Pastís de carbassó
INGREDIENTS
4 làmines de pasta brisa
8 gambots frescos
4 cebes tendres mitjanes
2 carabassons petits (350 g)
1 remolatxa cuita (Placement)
1 culleradeta de comí en llavors
1 culleradeta de curri
Mantega
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Estenem 4 làmines de pasta brisa sobre el marbre de la cuina.
- Untem motllos individuals (11 cm) amb mantega freda. Amb un bol amb un diàmetre una mica més gran que els motllos, fem els talls de la pasta brisa.
- Posem els cercles de brisa retallats a cada motllo.
- Tallem 4 fulls de paper sulfurat de la mateixa mida que la base del motllo i tapem la brisa.
- Omplim la base dels motllos amb mongeta seca o algun altre llegum per fer de pes.
- Enfornem la brisa 20' a 180º.
- Comencem el farciment: posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Tallem per la meitat quatre cebes tendres mitjanes netes i les tallem en rodelles fines. Posem la ceba tallada a la paella i fem que suï a foc baix uns 15 minuts.
- Si han passat els 20, traiem la brisa del forn.
- Si han passat els 15 minuts, afegim a la paella de la ceba una remolatxa cuita ratllada.
- En un morter piquem 1 culleradeta de comí en gra i l'afegim a la paella. Hi posem una mica de sal.
- Pelem i desbudellem 8 gambots.
- Laminem molt finament amb mandolina o ganivet 2 carabassons petits ja nets. Posem els carabassons i els gambots en un mateix bol i hi afegim una culleradeta de curri, sal i oli OVE. Marinem bé carabassons i gambots.
- Posem als motllos amb brisa les cebes suades amb remolatxa i els carabassons i gambots marinats. Hi afegim pebre negre.
- Enfornem els 4 pastissos 8 minuts a 180º.
- Passat aquest temps, traiem els pastissos del forn i deixem que es temperin. Quan ja no cremin, els desemmotllem.