Pasta fresca amb galta de vedella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Raquel Grivé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La taverna d'en Grivé, Granollers

INGREDIENTS

  • 250 g de pasta
  • 2 galtes de vedella
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 tòfones (opcional)
  • oli
  • 1 gotet de vinagre de Mòdena
  • sal de Maldon
  • 1/2 l de vi ranci
  • brou de vedella

PREPARACIÓ

Salpebreu les galtes i enrossiu-les en una cassola amb oli.
Un cop ben rosses, incorporeu-hi la ceba, el porro i la pastaga tot picat i deixeu-ho sofregir. Tot seguit, tireu-hi el vi ranci i deixeu que es redueixi. A continuació, afegiu-hi el brou calent fins a cobrir les galtes i deixeu-ho coure durant una hora o una hora i mitja. Després, reserveu les galtes i talleu-les a rodanxes fines i coleu la salsa.

Seguidament, feu bullir en una olla aigua abundant amb sal i un raig d'oli. Quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta fresca i deixeu-la coure durant un parell de minuts.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de salsa, el vinagre de Mòdena, un raig d'oli, la sal Maldon i el pebre. Remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu la salsa i poseu-hi les galtes tallades a rodanxes ben fines per sobre i regueu-ho tot amb la vinagreta. Podeu guarnir el plat amb unes làmines de tòfona.
Anar al contingut