Papillota de besuc a la pedra
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Papillota de besuc a la pedra
- (per a 2 persones)
- 2 lloms de besuc fresc
- 400 g de nyàmeres
- 4 carxofes
- sal gruixuda
- 1 llimona
- romaní
PREPARACIÓ
1. Traiem la pedra del suport i la fiquem al forn durant 15 minuts a 250º C.
2. Tallem un bon tros de paper d'alumini i el dobleguem per la meitat de manera que quedi la part lluent del paper d'alumini per totes dues cares. Dobleguem també les puntes. El reservem a sobre d'una superfície plana.
3. Tallem les carxofes a trossets i les nyàmeres a làmines.
4. Escalfem una paella i hi aboquem les nyàmeres i les carxofes. Les salpebrem i les marquem fins que comencin a suar.
5. Tallem dues rodanxes primes de llimona i les reservem.
6. Fem un llit amb les nyàmeres i les carxofes a la meitat esquerra o dreta del paper d'alumini, hem de tenir en compte que més tard haurem de doblegar el paper per la meitat, per la papillota.
7. A sobre del llit de nyàmeres i carxofes, hi col·loquem els lloms de besuc, un al costat de l'altre.
8. Posem una rodanxa de llimona a sobre de cada llom de besuc i una branqueta de romaní a sobre de cada rodanxa de llimona.
9. Hi tirem una mica de sal gruixuda pel damunt.
10. Dobleguem el paper de plata per la meitat i per les vores, perquè no s'escapi el vapor de la cocció de la papillota.
11. La col·loquem a sobre de la pedra perquè es cogui durant 10 minuts.
2. Tallem un bon tros de paper d'alumini i el dobleguem per la meitat de manera que quedi la part lluent del paper d'alumini per totes dues cares. Dobleguem també les puntes. El reservem a sobre d'una superfície plana.
3. Tallem les carxofes a trossets i les nyàmeres a làmines.
4. Escalfem una paella i hi aboquem les nyàmeres i les carxofes. Les salpebrem i les marquem fins que comencin a suar.
5. Tallem dues rodanxes primes de llimona i les reservem.
6. Fem un llit amb les nyàmeres i les carxofes a la meitat esquerra o dreta del paper d'alumini, hem de tenir en compte que més tard haurem de doblegar el paper per la meitat, per la papillota.
7. A sobre del llit de nyàmeres i carxofes, hi col·loquem els lloms de besuc, un al costat de l'altre.
8. Posem una rodanxa de llimona a sobre de cada llom de besuc i una branqueta de romaní a sobre de cada rodanxa de llimona.
9. Hi tirem una mica de sal gruixuda pel damunt.
10. Dobleguem el paper de plata per la meitat i per les vores, perquè no s'escapi el vapor de la cocció de la papillota.
11. La col·loquem a sobre de la pedra perquè es cogui durant 10 minuts.