Musclos tigres
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per fer-ne 15 peces:
- 30 musclos gallecs
- 5 bitxos picants
- 2 cebes de Figueres mitjanes
- 1 got de crema de llet amb un 35% de matèria grassa
- 1 llauna petita de tomàquet fregit
- 100 g de farina blanca
- 100g de mantega
- sal
- pebre
- 2 ous
- farina de galeta
PREPARACIÓ
Preparació: 35 minuts
Cocció: 35 minuts
1. Obriu els musclos al vapor. Reserveu-ne 15 closques, i la carn per una banda i l'aigua que desprenen per una altra.
2. Escalfeu una mica del llard de porc i fregiu-hi els bitxos fins que siguin gairebé negres. Afegiu-hi la ceba picada i deixeu-la sofregir fins que sigui ben daurada.
3. Afegiu-hi la resta de llard i, quan s'hagi desfet, la farina. Deixeu coure el roux fins que la farina no faci olor de crua i tingui un to daurat.
4. A banda, bulliu la crema de llet amb l'aigua que han deixat anar els musclos un mig litre- i afegiu-hi el tomàquet fregit. Si us agraden molt picants, afegiu-hi unes gotes de tabasco.
5. Ara, piqueu ben petita la carn dels musclos i afegiu-ho al roux.
6. Amb el foc molt suau, aneu-hi incorporant el líquid de la cassola fins que n'obtingueu una massa consistent. Serà cuita quan no s'enganxi als dits.
7. Deixeu-ho refredar a la nevera.
8. Recupereu-ho i ompliu cada una de les closques de musclos. Finalment, passeu cada tigre per farina, ou i farina de galeta i arrebosseu-los.
9. Fregiu-los en oli molt calent i eixugueu-ne l'excés amb un paper assecant.
Prepareu-vos aigua i pa per no haver de sortir corrents buscant qualsevol cosa que us suavitzi la gola.
Cocció: 35 minuts
1. Obriu els musclos al vapor. Reserveu-ne 15 closques, i la carn per una banda i l'aigua que desprenen per una altra.
2. Escalfeu una mica del llard de porc i fregiu-hi els bitxos fins que siguin gairebé negres. Afegiu-hi la ceba picada i deixeu-la sofregir fins que sigui ben daurada.
3. Afegiu-hi la resta de llard i, quan s'hagi desfet, la farina. Deixeu coure el roux fins que la farina no faci olor de crua i tingui un to daurat.
4. A banda, bulliu la crema de llet amb l'aigua que han deixat anar els musclos un mig litre- i afegiu-hi el tomàquet fregit. Si us agraden molt picants, afegiu-hi unes gotes de tabasco.
5. Ara, piqueu ben petita la carn dels musclos i afegiu-ho al roux.
6. Amb el foc molt suau, aneu-hi incorporant el líquid de la cassola fins que n'obtingueu una massa consistent. Serà cuita quan no s'enganxi als dits.
7. Deixeu-ho refredar a la nevera.
8. Recupereu-ho i ompliu cada una de les closques de musclos. Finalment, passeu cada tigre per farina, ou i farina de galeta i arrebosseu-los.
9. Fregiu-los en oli molt calent i eixugueu-ne l'excés amb un paper assecant.
Prepareu-vos aigua i pa per no haver de sortir corrents buscant qualsevol cosa que us suavitzi la gola.