Molls farcits d'herbes aromàtiques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Riera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800g de molls nets filetejats
- 50g de mantega
- 2 cullerades d'olives negres picades
- Per fer el farcit:
- 60g de pa rallat
- 50g de formatge ratllat tipus parmesà
- 1 filet d'anxova
- 1 gra d'all
- 1 cullerada d'alfàbrega
- 1 cullerada de julivert fresc picat
- 1 cullerada de coriandre fresc picat
- 1 cullerada de romaní fresc picat
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre
- Per l'amanida:
- 5 pastanagues grans
- 1 c/s de gingebre fresc ratllat
- el suc d'una llimona
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el farcit, ratlleu el pa torrat, piqueu l'anxova, les herbes i l'all, i barregeu-ho tot en un bol juntament amb el formatge ratllat. Quan estigui tot ben barrejat, salpebreu-ho, afegiu-hi l'oli poc a poc fins a tenir una massa i reserveu-ho.
A continuació, barregeu en un bol la mantega amb les olives, i saleu-ho lleugerament.
Tot seguit, unteu amb oli una safata de forn i repartiu la meitat dels filets del moll amb la pell a sota. Després, afegiu el farcit per sobre els filets, cobriu-los amb un altre filet amb la pell cap amunt i unteu aquests filets amb una mica de mantega amb olives. Finalment, gratineu-ho al forn, prèviament pre-escalfat, durant uns 10 minuts.
Per fer l'amanida, talleu les pastanagues a tires llargues, amb el pelador, afegiu-hi el gingebre ratllat i el suc d'una llimona, salpebreu-ho i amaniu-ho amb oli d'oliva.
I ja per acabar, emplateu els molls, acompanyats de l'amanida.
Si us ho heu d'endur a la carmanyola, poseu el peix i l'amanida en dos recipients diferents.
A continuació, barregeu en un bol la mantega amb les olives, i saleu-ho lleugerament.
Tot seguit, unteu amb oli una safata de forn i repartiu la meitat dels filets del moll amb la pell a sota. Després, afegiu el farcit per sobre els filets, cobriu-los amb un altre filet amb la pell cap amunt i unteu aquests filets amb una mica de mantega amb olives. Finalment, gratineu-ho al forn, prèviament pre-escalfat, durant uns 10 minuts.
Per fer l'amanida, talleu les pastanagues a tires llargues, amb el pelador, afegiu-hi el gingebre ratllat i el suc d'una llimona, salpebreu-ho i amaniu-ho amb oli d'oliva.
I ja per acabar, emplateu els molls, acompanyats de l'amanida.
Si us ho heu d'endur a la carmanyola, poseu el peix i l'amanida en dos recipients diferents.