Mató amb infusió de mel i confitura de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mató és un aliment ric en calci, que activa la ossificació i evita la descalcificació dels ossos. Ideal durant el creixement, l'embaràs, la lactància i la vellesa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de mató
  • 75 g de sucre
  • 4 rovells d'ou
  • 200 g de nata muntada
  • 2 fulls de gelatina
  • 1/2 kg de tomàquet pelat
  • 150 g de sucre
  • 1/2 l d'aigua
  • 250 g de mel
  • romaní

PREPARACIÓ

Per fer la infusió de mel, poseu en un cassó l'aigua, el romaní i la mel, i deixeu-la infusionar a foc suau durant una bona estona. Seguidament, coleu-la i reserveu-la.
Per fer la confitura de tomàquet, poseu en un cassó el tomàquet sense llavors i tallat a dauets i el sucre, i deixeu-ho coure a foc suau fins que quedi com una melmelada.Mentrestant, poseu la gelatina, que ja haureu remullat i escorregut, en un cassó i deixeu-la desfer a foc suau.A continuació, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre, i remeneu-ho bé amb un batedor. Tot seguit, poseu el mató en un altre bol, aixafeu-lo bé amb una forquilla, afegiu-hi els rovells amb el sucre i la gelatina desfeta, i remeneu-ho tot bé. Després, deixeu-ho reposar a la nevera durant una estona. Finalment, afegiu-hi la nata muntada, remeneu-ho bé amb la forquilla i deixeu-ho reposar a la nevera durant mitja hora més.I ja per acabar, poseu una caneló de confitura i una caneló de mató al centre del plat i tireu-hi la infusió pel voltant.
Anar al contingut