Mandonguilles de bonítol guisades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de bonítol
- 2 ous
- all i julivert
- pa remullat amb llet
- farina
- pebre i sal
- 1 gotet de conyac
- 2 cebes grosses
- 4 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 pebrot verd
- salsa de tomàquet
- 1 copa de vi blanc
- 2 patates mitjanes
- fumet
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli, poseu els grans d'all aixafats, la fulla de llorer i la ceba picada i deixeu-ho sofregir.
Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el pebrot tallat a trossos i la salsa de tomàquet i deixeu-ho coure a foc suau. Després, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. A continuació, poseu-hi les patates tallades a trossos i el fumet i deixeu-ho coure tot junt.
Mentrestant, poseu en un bol el bonítol picat, la sal, el pebre, l'all i julivert picat, els ous, el pa remullat amb llet, i el conyac i remeneu-ho tot bé amb una forquilla. Tot seguit, doneu forma a les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les una miqueta en una paella amb oli abundant i ben calent.
Finalment, afegiu les mandonguilles a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el guisat.
Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el pebrot tallat a trossos i la salsa de tomàquet i deixeu-ho coure a foc suau. Després, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. A continuació, poseu-hi les patates tallades a trossos i el fumet i deixeu-ho coure tot junt.
Mentrestant, poseu en un bol el bonítol picat, la sal, el pebre, l'all i julivert picat, els ous, el pa remullat amb llet, i el conyac i remeneu-ho tot bé amb una forquilla. Tot seguit, doneu forma a les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les una miqueta en una paella amb oli abundant i ben calent.
Finalment, afegiu les mandonguilles a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el guisat.