Mandonguilles amb calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Sastre
INGREDIENTS
- 200 g de carn de porc
- 200 g de carn de xai
- 2 ous
- pebre negre
- sal
- 3 cullerades soperes de pa ratllat
- farina
- 1 gotet d'oli
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot vermell
- 1 pastanaga
- 1 got de vi blanc
- pebre vermell
- 200 g d'anelles de calamar
- patates i pèsols cuits
PREPARACIÓ
Per fer les mandonguilles, poseu en un bol la carn magra de porc, la carn de xai, sal, pebre i els ous.
Remeneu-ho bé i aneu afegint-hi pa ratllat de mica en mica. Doneu forma de mandonguilles a la massa, enfarineu-les i fregiu-les. En el mateix oli en què les heu fregides, daureu-hi la ceba, tallada a làmines ben fines. Quan ja estigui daurada, poseu-hi la pastanaga i el pebrot tallats a trossos petits. Deixeu-ho coure una mica, i poseu-hi el tomàquet trossejat i el vi blanc. Quan el sofregit estigui cuit, passeu-lo pel colador xinès i afegiu-lo a les mandonguilles. A continuació, poseu-hi les anelles de calamars, prèviament bullides, i les patates i els pèsols cuits. Tireu-hi, tot seguit, el brou de la cocció del calamar. Deixeu-ho coure a foc lent i durant 1 hora i mitja aproximadament.
Remeneu-ho bé i aneu afegint-hi pa ratllat de mica en mica. Doneu forma de mandonguilles a la massa, enfarineu-les i fregiu-les. En el mateix oli en què les heu fregides, daureu-hi la ceba, tallada a làmines ben fines. Quan ja estigui daurada, poseu-hi la pastanaga i el pebrot tallats a trossos petits. Deixeu-ho coure una mica, i poseu-hi el tomàquet trossejat i el vi blanc. Quan el sofregit estigui cuit, passeu-lo pel colador xinès i afegiu-lo a les mandonguilles. A continuació, poseu-hi les anelles de calamars, prèviament bullides, i les patates i els pèsols cuits. Tireu-hi, tot seguit, el brou de la cocció del calamar. Deixeu-ho coure a foc lent i durant 1 hora i mitja aproximadament.