Llom de porc a la sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Fuentes (Administrativa de Cornellà de Llobregat)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El llom de porc és molt magre, i si a més es cou al forn, tenim una elaboració apta per a tots el membres de la família.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 llom de dos colors
- pebres diversos (negre, vermell, verd)
- herbes al gust (orenga, farigola, romaní)
- 3 kg de sal gruixuda
- Per al coulis:
- 500 g de maduixes (o altres fruits vermells)
- 150 g de sucre
- 100 ml d'aigua
- Per a la compota de poma:
- 2 kg de poma (Golden o reineta)
- 2 cc de sucre vainillat
- 1 llimona (el suc)
- 1 cc de canyella en pols
- 50 ml d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu el forn a 220º i poliu molt bé el llom de greixos, fregant-lo amb els pebres i les herbes. Després, cobriu la base d'una safata per al forn amb una capa de sal, poseu-hi el llom a sobre, cobriu-lo amb la resta de la sal lleugerament humitejada amb aigua, pressioneu bé la sal per sobre del llom perquè faci una capa compacta i introduïu la safata al forn uns 25 minuts.
Mentrestant, per fer el coulis, en un cassó barregeu les maduixes, el sucre i l'aigua i coeu-ho a foc mitjà durant 20 minuts. Un cop cuit, tritureu-ho amb la batedora, passeu-ho per un colador i reserveu-ho a la nevera.
Per fer la compota, talleu a daus les pomes, sense pelar, poseu-les en un cassó, juntament amb el suc de la llimona, el sucre vainillat, la canyella i l'aigua, feu-ho bullir durant uns 20 minuts i tritureu-ho tot amb la batedora.
Un cop la crosta de sal comenci a esquerdar-se, el llom estarà llest. Aleshores, trenqueu la capa de sal, traieu-ne el llom, netegeu bé tota la sal que hi quedi enganxada i talleu-lo en talls regulars. El podeu servir tan aviat fred com calent.
I ja per acabar, presenteu en una safata els trossos de llom amb el coulis de maduixes i la compota al costat.
Mentrestant, per fer el coulis, en un cassó barregeu les maduixes, el sucre i l'aigua i coeu-ho a foc mitjà durant 20 minuts. Un cop cuit, tritureu-ho amb la batedora, passeu-ho per un colador i reserveu-ho a la nevera.
Per fer la compota, talleu a daus les pomes, sense pelar, poseu-les en un cassó, juntament amb el suc de la llimona, el sucre vainillat, la canyella i l'aigua, feu-ho bullir durant uns 20 minuts i tritureu-ho tot amb la batedora.
Un cop la crosta de sal comenci a esquerdar-se, el llom estarà llest. Aleshores, trenqueu la capa de sal, traieu-ne el llom, netegeu bé tota la sal que hi quedi enganxada i talleu-lo en talls regulars. El podeu servir tan aviat fred com calent.
I ja per acabar, presenteu en una safata els trossos de llom amb el coulis de maduixes i la compota al costat.