Lasanya freda de verdures i fruits de mar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pablo Castillo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ovic, Barcelona
INGREDIENTS
- Pasta per a lasanya
- 1 pastanaga
- 1 ceba tendra
- 1 nap
- 4 tomàquets
- 1 carbassó
- Alfàbrega
- 250 g de musclos de roca
- 8 navalles
- 8 cloïsses
- 8 llagostins
- 8 escopinyes
- Nata
- Mozzarella de búfala
- Sal, oli
- Cerfull
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les làmines de pasta en remull amb aigua tèbia durant 20 minuts.
Mentrestant, peleu la pastanaga, la ceba tendra, el nap i el carbassó i talleu-ho tot en tires molt fines. Seguidament poseu-les en un bol amb aigua i gel durant una hora. Després retireu-les i amaniu-les amb oli i sal.
A continuació, talleu els tomàquets a quarts, buideu-los, peleu-los i talleu la part de fora en quadrets.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint coeu-hi els llagostins durant mig minut, i en un altre cassó amb aigua bullint, coeu-hi les navalles, les cloïsses i les escopinyes, també durant mig minut.
Per fer la crema de mozzarella, poseu a la Thermomix la mozzarella i la nata.
I ja per acabar, feu una base al plat amb una mica de crema de mozzarella, poseu-hi a sobre una làmina de pasta, cobriu-la amb les verduretes tallades en tires, el tomàquet tallat en quadrets, els fruits de mar sense closca i els llagostins i tapeu-la amb una altra làmina de pasta. Cobriu aquesta làmina igual que heu fet amb l'anterior i torneu-la a tapar amb una altra làmina de pasta. Finalment, poseu-hi per sobre una mica de crema de mozzarella i una mica de cerfull.
Mentrestant, peleu la pastanaga, la ceba tendra, el nap i el carbassó i talleu-ho tot en tires molt fines. Seguidament poseu-les en un bol amb aigua i gel durant una hora. Després retireu-les i amaniu-les amb oli i sal.
A continuació, talleu els tomàquets a quarts, buideu-los, peleu-los i talleu la part de fora en quadrets.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint coeu-hi els llagostins durant mig minut, i en un altre cassó amb aigua bullint, coeu-hi les navalles, les cloïsses i les escopinyes, també durant mig minut.
Per fer la crema de mozzarella, poseu a la Thermomix la mozzarella i la nata.
I ja per acabar, feu una base al plat amb una mica de crema de mozzarella, poseu-hi a sobre una làmina de pasta, cobriu-la amb les verduretes tallades en tires, el tomàquet tallat en quadrets, els fruits de mar sense closca i els llagostins i tapeu-la amb una altra làmina de pasta. Cobriu aquesta làmina igual que heu fet amb l'anterior i torneu-la a tapar amb una altra làmina de pasta. Finalment, poseu-hi per sobre una mica de crema de mozzarella i una mica de cerfull.