Guisat de pintada amb brou de tòfones
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pintada
- 1 got de brou de tòfona
- 300 g de llenegues negres
- oli
- sal i pebre
- farina
- 50 g de mantega Per al brou:
- 1 porro
- 1 xirivia
- 2 escalunyes
- 1 copa de xerès fi . el coll, la carcassa i les puntes de l'ala de la pintada
PREPARACIÓ
Abans de fer el guisat, prepareu un brou amb el porro, la xirivia, les escalunyes, el xerès i la carcassa, el coll i les puntes de l'ala de la pintada.
Salpebreu els trossos de pintada i daureu-los en una paella amb una mica de mantega. És recomanable que primer daureu- una mica el pit de pintada i el reserveu. Després daureu les cuixes i, un cop daurades, tireu-hi un polsim de farina. Remeneu-ho, aboqueu-hi el brou de pintada i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Quan el brou ja hagi reduït, afegiu-hi les llenegues trossejades i, uns minuts després, els trossos de pit de pintada. Quan el pit ja s'hagi amorosit, comenceu a lligar la salsa, primer amb el brou de tòfona, i després, amb una mica de mantega. Quan la salsa tingui una textura ben cremosa, ja podeu posar-hi les cuixes de pintada. Deixeu-ho un minut al foc i ja podeu servir-ho.
Salpebreu els trossos de pintada i daureu-los en una paella amb una mica de mantega. És recomanable que primer daureu- una mica el pit de pintada i el reserveu. Després daureu les cuixes i, un cop daurades, tireu-hi un polsim de farina. Remeneu-ho, aboqueu-hi el brou de pintada i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Quan el brou ja hagi reduït, afegiu-hi les llenegues trossejades i, uns minuts després, els trossos de pit de pintada. Quan el pit ja s'hagi amorosit, comenceu a lligar la salsa, primer amb el brou de tòfona, i després, amb una mica de mantega. Quan la salsa tingui una textura ben cremosa, ja podeu posar-hi les cuixes de pintada. Deixeu-ho un minut al foc i ja podeu servir-ho.