Ginestada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rosa Pinyol
INGREDIENTS
- 400 g d'ametlles marcona
- 3/4 l d'aigua mineral
- 3 rovells d'ou
- 150 g de sucre
- ratlladura de llimona
- 1/2 canó de canyella
- 1 clau d'espècie
- 1/2 g de safrà
PREPARACIÓ
Primer de tot, poseu les ametlles macerades en una batedora i bateu-ho fins que us quedi una llet d'ametlles ben fina.
Tot seguit poseu-la a bullir juntament amb la canyella, el clau i la pell de llimona. Poseu-hi també els brins de safrà però torreu-los una mica abans de posar-los. Quan la llet arrenqui el bull, retireu-la del foc i traieu la canyella, el clau i la pell de llimona. Deixeu-la refredar. D'altra banda, en un bol, munteu els rovells d'ou amb el sucre i després incorporeu-hi la llet infusionada. Quan ho tingueu ben emulsionat, torneu-ho a posar al cassó i deixeu-ho 5 minuts a foc lent perquè agafi una mica de cos. Deixeu-ho reposar a la nevera unes 2 hores i ja podeu muntar el plat.
Tot seguit poseu-la a bullir juntament amb la canyella, el clau i la pell de llimona. Poseu-hi també els brins de safrà però torreu-los una mica abans de posar-los. Quan la llet arrenqui el bull, retireu-la del foc i traieu la canyella, el clau i la pell de llimona. Deixeu-la refredar. D'altra banda, en un bol, munteu els rovells d'ou amb el sucre i després incorporeu-hi la llet infusionada. Quan ho tingueu ben emulsionat, torneu-ho a posar al cassó i deixeu-ho 5 minuts a foc lent perquè agafi una mica de cos. Deixeu-ho reposar a la nevera unes 2 hores i ja podeu muntar el plat.