'Gigot' de xai rostit

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Clara Capafons
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Boviscum Zal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de xai amb os (1,750 kg) o desossada (1kg)
  • 4 cebes
  • 6 grans d'all
  • farigola
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 got d'aigua
  • 1/2 copa de xerès Per guarnir:
  • 1kg de mongetes seques bullides
  • 2 talls de cansalada
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata per al forn una mica de ceba tallada, els alls amb pell, el julivert i la farigola.
Tot seguit, salpebreu la cuixa de xai i fregueu-la amb una mica d'all per aromatitzar-la. Col·loqueu-la a la safata i poseu-hi una mica de mantega per sobre. Deixeu-la coure al forn durant 20 minuts, després, doneu-li la volta, afegiu-hi el xerès i deixeu-la coure 20 minuts més. Finalment, deixeu-la reposar dins del forn apagat 10 minuts més. A continuació, daureu unes tires de cansalada en una paella. Quan estiguin rosses, incorporeu-hi les mongetes cuites i salteu-les. Afegiu-hi una mica de julivert picat i serviu-ho com a guarnició del plat.
Anar al contingut