Gelea de roses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Georgina Regàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Museu de la confitura, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- 100 g de flor de roses
- 2 llimones
- 750 g de sucre
- aigua de roses
PREPARACIÓ
Poseu les flors de roses dins d'un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant 24 hores i coleu-ho.
A continuació, poseu en una olla l'aigua i el sucre i deixeu-ho coure fins que quedi un xarop ben espès. Quan el xarop faci bombolles grosses, tireu-hi l'aigua on les roses han estat en remull i el suc de llimona colat. Deixeu-ho coure durant 15 minuts i afegiu-hi l'aigua de roses. Tot seguit, retireu l'escuma que s'hagi format a la part superior i poseu la gelea en pots petits, procurant sempre omplir-los fins a la màxima capacitat. Després, tapeu els pots i deixeu-los refredar cap per avall per fer el buit.
Podeu guarnir la gelea de roses amb unes fulles de rosa.
A continuació, poseu en una olla l'aigua i el sucre i deixeu-ho coure fins que quedi un xarop ben espès. Quan el xarop faci bombolles grosses, tireu-hi l'aigua on les roses han estat en remull i el suc de llimona colat. Deixeu-ho coure durant 15 minuts i afegiu-hi l'aigua de roses. Tot seguit, retireu l'escuma que s'hagi format a la part superior i poseu la gelea en pots petits, procurant sempre omplir-los fins a la màxima capacitat. Després, tapeu els pots i deixeu-los refredar cap per avall per fer el buit.
Podeu guarnir la gelea de roses amb unes fulles de rosa.