Gelat de pinya

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 pinya mitjana dolça
  • 150 g de sucre glas
  • 200 ml de crema de llet
  • Per al crocant d'avellanes:
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 50 g de sucre blanc

PREPARACIÓ

1. Peleu la pinya.
2. Talleu-la pel mig, i després en quarts longitudinals. Reposeu-los en la taula de nylon especial per a tallar, i talleu el cor de la pinya, molest de triturar.
3. Trossegeu-ho ben petit i tritureu-ho en l'accessori del minipimer. Reserveu una petita quantitat de pinya per a tallar-la encara més petita i afegir-ho després com a "entrebancs".
4. Passeu aquest puré pel colador, separeu-ne 300cc i mescleu-los amb el sucre glas fins a aconseguir que es desfaci del tot i ens quedi una crema homogènia.
5. Munteu la nata, però només una mica, per donar certa sensació de lleugeresa al gelat. Per fer-ho, utilitzeu les varetes de muntar del minipimer a velocitat baixa.
6. Amalgameu la nata i el puré de pinya, mirant de no destruir la textura de la nata.
7. Fiqueu al congelador dins del mateix bol per espai de 30 min.
8. Poseu les avellanes torrades al damunt de qualsevol motlle que recobrireu amb un paper de plata...o d'alumini.
9. Feu un caramel entre ros i castany, posant el sucre amb una mica d'aigua a foc lent i controlant de tant en tant.
10. Quan el caramel estigui a punt, ruixeu-lo pel damunt de les avellanes. Refredeu al congelador per espai de 5 min.
11. Desenganxeu aquesta làmina de caramel i avellanes del paper d'alumini i trossegeu-la. Tritureu-la fins obtenir una espècie de pols granulada a on es vegin els trossos d'avellana. Això, amics meus, és el crocant.
12. Traieu el gelat del congelador i afegiu-li els entrebancs de pinya i el crocant. Amalgameu i torneu a ficar al congelador.
13. Prepareu el rellotge del forn, o un despertador, per a que us avisi al cap de ¿ h., torneu a moure'l, per a que no es faci un glaçó que no es pugui treballar
14. Repetiu el punt 13.
15. Tempereu el gelat a la nevera per tal de que no sigui tan fred, aproximadament 1h. Si ho feu a temperatura ambient, preneu la precaució de treure del congelador només la quantitat de gelat que menjareu per postres.
Anar al contingut