Gall de Sant Pere amb peu de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 700 g de gall de Sant Pere a supremes
- 5 peus de porc
- 200 g de fetge gras
- Per a la salsa de cava:
- 1 cullerada de farina
- 1 culleradeta d'oli d'oliva extra verge 0,4
- 1 nou de mantega
- 3 escalunyes
- 1/2 l de fumet blanc
- copa de cava
- sal i pebre
- agrana i olivada negra per guarnir
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els peus de porc en un cassó amb aigua i sal durant unes 6 o 7 hores.
Quan estiguin cuits, desosseu-los, salpebreu-los, poseu-los sobre paper film, emboliqueu-los en forma de cilindre i deixeu-los refredar. Seguidament, desemboliqueu-los i talleu-los a rodanxes.
Per fer la salsa de cava, en un cassó amb una mica d'oli salteu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el cava. Quan el cava hagi reduït, poseu-hi la mantega, la farina i el fumet i deixeu-ho coure fins que redueixi. Després, coleu-la i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu les supremes de gall de Sant Pere fins que estiguin ben dauradetes.
A continuació, en una paella sense oli salteu els talls de fetge gras, ja salpebrats, fins que estiguin dauradets.
Finalment, en una altra paella sense oli salteu els talls de peu de porc.
I ja per acabar, emplateu els talls de peu de porc, poseu-hi a sobre les supremes de gall de Sant Pere i els talls de foie i salseu-ho tot amb la salsa de cava. Finalment, podeu guarnir el plat amb uns grans de magrana i una mica d'olivada negra.
Quan estiguin cuits, desosseu-los, salpebreu-los, poseu-los sobre paper film, emboliqueu-los en forma de cilindre i deixeu-los refredar. Seguidament, desemboliqueu-los i talleu-los a rodanxes.
Per fer la salsa de cava, en un cassó amb una mica d'oli salteu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el cava. Quan el cava hagi reduït, poseu-hi la mantega, la farina i el fumet i deixeu-ho coure fins que redueixi. Després, coleu-la i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu les supremes de gall de Sant Pere fins que estiguin ben dauradetes.
A continuació, en una paella sense oli salteu els talls de fetge gras, ja salpebrats, fins que estiguin dauradets.
Finalment, en una altra paella sense oli salteu els talls de peu de porc.
I ja per acabar, emplateu els talls de peu de porc, poseu-hi a sobre les supremes de gall de Sant Pere i els talls de foie i salseu-ho tot amb la salsa de cava. Finalment, podeu guarnir el plat amb uns grans de magrana i una mica d'olivada negra.