Gall d'Alcarràs amb cansalada i patata brandada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Cogul
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler del roser
INGREDIENTS
- 1/2 pollastre de corral
- 4 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 150 g de salsa de tomàquet
- llorer
- 1 cabeça d'alls
- 1 copa de vi blanc
- 1 copa de conyac
- brou
- oli
- sal
- pebre
- cansalada
- blat de moro cuit Per a la brandada:
- 2 patates
- 1dl d'oli
- 6 grans d'all
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu les pastanagues, els porros i la ceba en una cassola i rostiu-hi el pollastre, amb una mica de conyac, vi i brou.
Quan el pollastre ja estigui rostit, retireu-lo, deixeu-lo refredar i piqueu-lo. Per fer la salsa, tritureu les verdures i el brou. Per fer l'oli d'alls, confiteu els alls pelats en una paella amb oli abundant. A continuació, poseu el puré de patata en un bol, afegiu-hi l'oli d'alls i barregeu-ho amb la carn picada. Tot seguit, folreu un motllo rodó de porcellana amb la cansalada, poseu-hi el farcit i tapeu-ho amb la mateixa cansalada. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, desemmotlleu-ho i emplateu-ho. Cobriu-ho amb la salsa i decoreu-ho amb blat de moro cuit.
Quan el pollastre ja estigui rostit, retireu-lo, deixeu-lo refredar i piqueu-lo. Per fer la salsa, tritureu les verdures i el brou. Per fer l'oli d'alls, confiteu els alls pelats en una paella amb oli abundant. A continuació, poseu el puré de patata en un bol, afegiu-hi l'oli d'alls i barregeu-ho amb la carn picada. Tot seguit, folreu un motllo rodó de porcellana amb la cansalada, poseu-hi el farcit i tapeu-ho amb la mateixa cansalada. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, desemmotlleu-ho i emplateu-ho. Cobriu-ho amb la salsa i decoreu-ho amb blat de moro cuit.