Filet de cérvol amb patata confitada i llenegues

  • Programa: Cuines - programa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ramon

INGREDIENTS

  • 16 filets de llom de cérvol (una peça)
  • 16 rodanxes de patata
  • 300 g de llenegues
  • 1 copa de vi ranci
  • oli d'oliva i sal Per a la bresa:
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • 1 gra d'all
  • romaní
  • 1/4 de l d'aigua

PREPARACIÓ

Salpebreu el llom de cérvol, poseu-lo en una paella amb oli ben calent i espereu fins que estigui ben daurat.
Afegiu-hi la bresa i deixeu-ho que es dauri tot plegat. Un cop el llom estigui ben ros, retireu-lo i acabeu-hi d'afegir el tomàquet tallat, el vi ranci i el brou de carn, i deixeu-ho 3 o 4 minuts fins que la bresa s'acabi de fer i reduir.Quan la salsa estigui feta, coleu-la i passeu-la en una paella. Afegiu-hi el llom de cérvol, i feu-ho coure a foc mitjà. D'altra banda, prepareu les patates confitades. Poseu força oli en un cassó a foc mig i afegiu-hi les patates tallades a rodanxes. Deixeu-ho uns 5 minuts. Un cop fetes, procureu treure-les senceres. Per últim, afegiu a la paella les llenegues perquè agafin gust, i deixeu-ho bullir 5 minuts més.Per emplatar, talleu el llom a làmines primes i feu capes de llom i de patates. Acompanyeu-ho amb un puré de cigrons i amb la salsa.