Fideuà de sípia i gambes
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- PER A 4 PERSONES:
- 600 cc de fumet de peix
- 200 g de fideus del núm. 1
- 1 ceba
- 3 tomàquets de pera
- 3 grans d'all
- 3 ametlles
- 3 avellanes
- 100 cc d'oli de girasol
- 200 g de sípia, tallada en anelles primetes
- 15 gambes, segons butxaca (els caps i les cues separats)
PREPARACIÓ
- Picar un gra d'all. Fregir-lo en l'oli de girasol molt suaument. Quan es dauri, afegir-hi els fideus i remenar-los fins que quedin rossos. Escórrer. Reservar.
- En una paella per anar al forn, fregir els caps de les gambes en 25 cc d'oli d'oliva. Retirar els caps i, en aquest oli, fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Afegir-hi els calamarsets i deixar suar fins que estiguin tendres (5 minuts).
- Arrencar a foc fort la paella, afegir-hi els fideus, i quan estiguin ben calents, mullar amb el fumet que prèviament s'ha fet bullir. Remenar ràpidament, i afegir-hi les cues de gamba i la picada d'ametlles, avellanes i all. Tornar a remenar i fornejar 4 min. a 200º.