Fetge de rap a l'estil japonès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Raurich
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dos Palillos, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la maceració del fetge:
- 1 kg de fetge de rap
- 1 l d'aigua mineral
- 45 g de dashi en pols
- 45 g de sake
- 50 g de gingebre ratllat
- sal i pebre
- glaçons
- Per a la salsa de ponzu:
- 60 g de suc de llima
- 75 g de salsa de soja
- 150 g d'aigua
- 10 g de dashi en pols
- xantana
- Per a la guarnició de les algues:
- 60 g d'alga wakame
- 40 g d'alga tina
- 100 g de vinagre d'arròs
- 40 g de sucre
- 150 g d'aigua
- nap daikon
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol l'aigua, el dashi en pols, el sake i el gingebre i remeneu-ho bé amb un batedor.
Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi glaçons i el fetge de rap ja net i deixeu-ho macerar durant 10 hores.
Després, escorreu el fetge amb paper de cuina, salpebreu-lo, emboliqueu-lo amb una estamenya donant-li forma de cilindre i deixeu-lo coure en una vaporera durant 20 minuts.
Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el vinagre d'arròs i el sucre i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull afegiu-hi l'alga tina i deixeu-la coure durant 10 segons.
Per fer la salsa ponzu, poseu en un bol l'aigua, el dashi en pols, la salsa de soja, el suc de llima i una mica de xantana i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu el fetge tallat a rodanxes, salseu-lo amb la salsa ponzu i poseu-hi les algues i el nap ratllat al costat.
Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi glaçons i el fetge de rap ja net i deixeu-ho macerar durant 10 hores.
Després, escorreu el fetge amb paper de cuina, salpebreu-lo, emboliqueu-lo amb una estamenya donant-li forma de cilindre i deixeu-lo coure en una vaporera durant 20 minuts.
Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el vinagre d'arròs i el sucre i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull afegiu-hi l'alga tina i deixeu-la coure durant 10 segons.
Per fer la salsa ponzu, poseu en un bol l'aigua, el dashi en pols, la salsa de soja, el suc de llima i una mica de xantana i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu el fetge tallat a rodanxes, salseu-lo amb la salsa ponzu i poseu-hi les algues i el nap ratllat al costat.