Farcellets de capipota amb puré de mongetes
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Farcellets de col i capipota
- Ingredients per a 4 persones:
- 1 pot de mongetes del ganxet
- 250 g de capipota
- 8 fulles grosses de col
- fulles petites de col
- mostassa
- 50 g de pinyons
- julivert
- pebre verd
PREPARACIÓ
1. Talleu el capipota en bocins petits.
2. Traieu els cigrons del pot i esbandiu-los una mica. Guardeu l'aigua de cocció dels cigrons.
3. En una paella, daureu-hi una cullerada de capipota amb sal i pebre. Aboqueu-hi els cigrons i deixeu-los coure fins que quedi la glaça dels cigrons a la paella.
4. Passeu-ho pel túrmix fins a obtenir-ne un puré. Poseu-ho al punt de sal i barregeu-hi julivert picat. Reserveu-ho.
5. Poseu al foc una olla amb aigua i sal per fer-hi bullir la col. Primer. les fulles maques, uns 2 minuts. Refredeu-les amb molt de compte amb aigua i glaçons, i després assequeu-les damunt d'un drap de cotó.
6. Bulliu les altres fulles de col, amb compte que quedin ben cuites. Reserveu-les.
7. Poseu el capipota que heu reservat en una cassola a foc lent amb la col ben trinxada. Quan comenci a barrejar-se tot, afegiu-hi la mostassa i rectifiqueu-ho de sal. Reserveu-ho.
8. Talleu la tija de les fulles de col i poseu una cullerada del farciment al damunt. Tanqueu la fulla per fer un farcellet, i reserveu-lo en un plat.
9. Repetiu la operació fins que en tingueu vuit.
10. Salsa: reduïu la gelatina de coure el capipota fins que sigui espessa, i afegiu-hi uns grans de pebre verd. Deixeu-ho refredar un moment, i munteu-ho amb oli d'oliva verge amb una batedora elèctrica.
11. Poseu una mica del puré de cigrons al mig del plat; al damunt, els farcellets, i per últim amaniu-ho amb l'emulsió de pebre verd.
2. Traieu els cigrons del pot i esbandiu-los una mica. Guardeu l'aigua de cocció dels cigrons.
3. En una paella, daureu-hi una cullerada de capipota amb sal i pebre. Aboqueu-hi els cigrons i deixeu-los coure fins que quedi la glaça dels cigrons a la paella.
4. Passeu-ho pel túrmix fins a obtenir-ne un puré. Poseu-ho al punt de sal i barregeu-hi julivert picat. Reserveu-ho.
5. Poseu al foc una olla amb aigua i sal per fer-hi bullir la col. Primer. les fulles maques, uns 2 minuts. Refredeu-les amb molt de compte amb aigua i glaçons, i després assequeu-les damunt d'un drap de cotó.
6. Bulliu les altres fulles de col, amb compte que quedin ben cuites. Reserveu-les.
7. Poseu el capipota que heu reservat en una cassola a foc lent amb la col ben trinxada. Quan comenci a barrejar-se tot, afegiu-hi la mostassa i rectifiqueu-ho de sal. Reserveu-ho.
8. Talleu la tija de les fulles de col i poseu una cullerada del farciment al damunt. Tanqueu la fulla per fer un farcellet, i reserveu-lo en un plat.
9. Repetiu la operació fins que en tingueu vuit.
10. Salsa: reduïu la gelatina de coure el capipota fins que sigui espessa, i afegiu-hi uns grans de pebre verd. Deixeu-ho refredar un moment, i munteu-ho amb oli d'oliva verge amb una batedora elèctrica.
11. Poseu una mica del puré de cigrons al mig del plat; al damunt, els farcellets, i per últim amaniu-ho amb l'emulsió de pebre verd.